Annons
Annons

10 år och en evighet…

Idag är det 10 år sedan jag stod i domkyrkan i Lund och vigdes till präst. 10 år!!!

Jag ställer mig faktiskt inte frågan var dessa 10 år tagit vägen, för jag vet precis var de tagit vägen. De har lagt sig som årsringar runt hjärtat och som rynkor runt ögonen. Jag är en annan nu, fast ändå samma. Min hud är hårdare, hjärnan skarpare och hjärtat lite mer ödmjukt. Ändå är jag likadan. 10 år gör mycket med en människa och samtidigt nästan ingenting.

Annons

Från en fantastiskt församling i Malmö, via ett Småland som aldrig riktigt blev mitt, till älskade Göteborg och sedan Bohuslän som aldrig någonsin lämnar hjärtat och sedan tillbaka till åkrarna mellan Malmö och Lund. Och ändå har resan liksom bara börjat.

Från ett äktenskap som trasade sönder två människor via beslut att alltid alltid leva ensam, till att hitta hem till honom som tycker att det är ett äventyr att leva med en morgonsur dagdrömmare och dessutom gick med på att skaffa barn med henne. Och ändå har resan liksom bara börjat.

10 år i sorg och glädje. 10 år med stress och oro. 10 år av fantastiska möten med människor i livets allra bästa och värsta stunder. 10 år och jag tröttnar aldrig.

10 år i bilder, som givetvis inte rymmer ens en tiondel…och i helt ickekronologisk ordning. En liten throwback…ett sammelsurium av ett prästliv.

Alltså, vi är ju gladare än vad vi ser ut. Nyvigda, gröna, trötta…och faktiskt glada… 10 juni 2007

10 minuter senare satt han och hällde russin i dopfunten samtidigt som jag predikade. I efterhand är det roligt. Just då…sådär. Sådär kul.

Precis där, där Sverige liksom slutar och nästa stopp efter havet är typ Skottland. Där fick jag vara präst ett tag. Bland fiskargubbar och rika Stockholmare. Och alla andra såklart. Öfolk, en särskild människotyp.

Att komma hem. Från Bohuslän till Skåne. Eller snarare att flytta från hem till hem.

Och så gick 10 år och kommer aldrig åter. Och tur är väl det…riktningen är alltid framåt! 

100 gånger mer fab än för 10 år sedan, på väg till jubileumsmiddag med några kära kollegor.

(39)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar