Annons
Annons

50 shades of gray eller fyra nyanser av brunt?

Nu får det väl ändå vara bra? Nu säger jag upp mig som människa och nordbo. Jag köper inte en enda dag till av detta! Olika appars minnesfunktioner visar vilka bilder jag tagit just idag flera år tillbaka. OCH INTE HAR DET VARIT NÅGON SATANS FIMBULVINTER I MARS! Jag tar detta som en djup kränkning av mina personliga intressen. Personliga intressen innefattar bland annat:

  • Dricka kaffe på trappa i solsken
  • Plantera penséer
  • Knäppa upp jacka
  • Inte ha saltfläckar på skorna
  • Inte pressa på barn femton kilo ytterkläder 07.45

För ett år sedan, berättar mina digitala minnesfunktioner, så tog jag en lunchkaffe på en trappa utanför domkyrkan i Lund. I år faller snön. Jag googlar maniskt efter prästtjänster på Hawaii. Varför står jag ens ut med att allt jag ser har samma färg. 50 shades of gray och fyra nyanser av brunt. 

Annons

 

Ett år sedan…jag vill bara gråta av avundsjuka…på mig själv…

När jag inser att de lutherska kyrkorna på Hawaii inte anställer just nu, så återgår jag till att maniskt läsa allt på smhi.se istället. Det gör jag visserligen flera gånger i veckan, vet alla som läser bloggen ibland. Mitt meteorologiska intresse sträcker ju sig längre än vårtecken, men just nu läser jag om och om igen – statistik, lufttryck, dygnstemperatur. Puh, det är ju nästan ett heltidsjobb att vänta ut vintern! Kolla här:

Källa: https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/var-1.1080

Vad är det här för skit?! Vi ligger ju långt under medeltemperaturen! Vi hade kunnat vara en sån där röd, fin stapel som sakta värmt våra kinder i solens sken. Men nej nej, äckelvintern ba: Höhö, det blir blå stapel i år, Öhman. Moahahahhah. 

Vidare:

Källa: https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/var-1.1080

Kolla! 22 februari! Det är förifan två veckor sedan. Vi ligger TVÅ VECKOR EFTER!

Lite hopp väcktes när det vita som inte får nämnas vid namn drog sig tillbaka. Snödroppar och vintergäck sträckte på sig och livet återvände en smula. Det vara bara en chimär! Nu är det igång igen. Stora vita flingor yr ner i en väldig fart. Och flinga för flinga grusas mitt hopp om en helg i solsken, om kaffe på trappan.

Mediapappan låter sig inte nerslås. Han fyller år på måndag och på hans födelsedag kommer våren. Så har det varit i 30 år, menar han. Varför skulle det bli annorlunda den 31:a födelsedagen? Allting börjar knoppas på måndag! utbrister han glatt och pekar på päronträdet som sakta fryser ihjäl ända in i saven.

Hoppfull nästan 31-åring. På måndag kommer våren?!

Jag tillåter mig en kränkt fnysning. I år blir det ingen vår. Någon ställde in den. Jag tror mer på Ulf Lundell. Det kommer aldrig sluta snöa. Jag går och lägger mig nu. Jag rullar ihop mig i mitt ide. Väck mig när det går att dricka kaffe på trappan.

Snön faller och vi med den, långt långt in i sommaren. Snön faller och vi med den, det blir mycket bättre sen. Iväg med bilen genom flingorna, ingenvart, ingenvart. Bara bort. Snön faller och vi med den, snön faller nog länge än. Har jag på känn.
(Uffe Lundell)

(28)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar