Annons
Annons

Ålder går före skönhet?!

Jag är på kurs! Det är roligt. Jag åkte tåg till Växjö innan solen ens hade tänkt på att gå upp och Malmö ekade. Det var fint. Tyvärr är det något slags företagsevent i Växjö, som en massa galna tjänstehens från hela Skåne och halva Småland skulle på, så tåget var fullknökat. De har dessutom bokat varenda hotellrum i hela stan, så jag bor på en herrgård i en förort (det finns vin i minibaren). Även om tåget var fullt av folk som rop-pratade med varandra, så vaggades jag till sömns av Creepypodden  i höjd med Höör och vaknade i Alvesta, av mina egna snarkningar…

Annons

Vad gör en präst på kurs då? Jo, idag och imorgon ska jag bli certifierad användare av Kyrkobokföringen. Det är alltså den databas där alla kyrkans medlemmar finns och där vi sköter allt administrativt kring vigslar och begravningar och sånt. Det är ett virrvarr av personnummer, PUL (personuppgiftslagen) och trettifjorton andra lagar och förordningar. Som en blandning av databas, kyrkohistoria och juridik. Det är med andra ord en kurs som talar till alla mina sinnen.

 

K-bok. 7 miljoner människor, i olika konstellationer. Lagar, regler, förordningar.

Kbok. 7 miljoner människor, i olika konstellationer. Lagar, regler, förordningar.

När kursen hade pågått en stund, så insåg jag att jag har varit ute på fältet i nästan 10 år och har koll på det här med regler kring register och liknande. Så från ingenstans kom världens självförtroende nerseglande. Jag svarade på frågor, hämtade mer kaffe, rörde mig världsvant, la upp en bild med kaxig text på Instagram och hörde mig själv reda ut resonemang som jag inte visste att jag kunde.

Jag tänker ibland på den osäkra, pyttelilla teologistudenten som började varje morgon med att berätta för sin spegelbild hur ful hon var. Hon som helst jobbade själv i grupparbeten, för tänk om någon skulle komma på att hon ju var helt körd i huvudet. Aldrig riktigt snygg och aldrig riktigt smart. Det är nu vi tar en sån sjuhelsikes revansch, hon och jag. Det är nu vi kan fylla ett helt konferensrum med ett alldeles för högt skratt, för att det är härligt att ta plats, istället för att lägga all fokus på att verka vara rolig, smart, snygg, världsvan och värd att vilja ligga med.

Ni kan allt, tjejer! Och tänk, det blev folk (tja, präster i alla fall) av er med.

Ni kan allt, tjejer! Det kanske var dumt att dansa kring en kommunal gran i bara småbyxorna strax efter bilden togs, men tänk -det blev folk (tja, präster i alla fall) av er med.

Vi går på reklam för krämer som ska göra oss yngre, vi beundrar kvinnor som ser unga ut, vi skärskådar huden på händerna och runt ögonen – kom igen, vill vi verkligen vara så som vi var när vi var 20? Jag älskar 30-something och ser fram emot 40. För nu kan jag, nu vågar jag, nu är jag fabolous och nu finns det ingen i världen som kan sätta sig på mig. On the top of the world!

Det finns vin i minibaren, en stor säng med fluffiga kuddar och jag är så sjukt tillfreds med den jag blivit och den jag håller på att bli.

Det finns vin i minibaren, en stor säng med fluffiga kuddar och jag är så sjukt tillfreds med den jag blivit och den jag håller på att bli.

(1)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar