Annons
Annons

Alla hjärtans dag

valentin1

Ja, det är kanske töntigt. Ja, det är att ge handeln en massa onödiga pengar. Ja, det är en hypad och överskattad dag. Ändå blir jag en blöt pöl när barnen tjuter av glädje över tokroliga strumpor och kort med hjärtan och pingviner som mormor och morfar köpt och en lika blöt pöl när barnen tjuter av glädje över lådan med hjärtgodis som farmor köpt och skickat. Handeln är några hundringar rikare, låt gå för det när mina barn studsar över att hjärtdagen är så rolig. Jag kritiserar gärna vårt pengahungriga materiella samhälle, men just alla hjärtans dag är jag förlåtande inför. Och alla, alla, vet att ett vänligt ord är lika mycket värt.

Annons

valentin3

valentin2

Hjärtkalas på förskolan. Taggade.

Kan vi verkligen fokusera för lite på kärleken? Med kärleken menar jag alltså inte nödvändigtvis heterosexuell tvåsamhet, med kärleken menar jag att allt fint som händer när människor bestämmer sig för att vara mänskliga mot och med varandra. Vi lever i en rätt iskall värld, där kärleken sällan sätts i första rummet. I runt 80 länder är det fortfarande olagligt att älska den du vill, om det råkar vara någon av ditt eget kön. Är det inte värt att ta varenda chans vi får att fira kärleken? Jag gillar inte geléhjärtan, men attans vad jag gillar handlingen att ge eller få en ask med de vidrigt slemmiga godisbitarna.

 

Han la upp en länk till världens finaste kärlekslåt på min facebooksida. Det räcker så. Kärleken är stor i sig, det behövs inte mycket för att påminnas om det.

Han la upp en länk till världens finaste kärlekslåt på min facebooksida. Det räcker så. Kärleken är stor i sig, det behövs inte mycket för att påminnas om det.

Fira kärleken, varje dag!

 

(28)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar