Annons
Annons

Att överleva fettisdagen

För någon vecka sedan ställdes Mediapappan inför följande dilemma:

Hur många semlor är lagom många? Är det ens ok att möla, pressa, tjoffa semlor? 2018 är den naturliga vägen att få svar sociala medier och han gjorde således en undersökning via en av sina kanaler. Nedan visas resultatet.

Annons

Mediapappan vill förtydliga att han faktiskt vet att det heter ”fler” och ”färre”, så att ingen tror att han är obildad…om nu någon trodde det. Jag tror inte det.

Jag tillhör den försvinnande lilla minoritet som tycker att ju fler desto bättre. Alltså jag älskar semla (fastlagsbulle säger man här i Skåne, jag vande mig av med det när jag flyttade till Gbg. Min far har inte förlåtit mig än. Jag säger kex med hårt K också, det gjorde jag inte innan jag flyttade norrut. F’låt eller nåt). I alla fall, jag hyser stor kärlek till detta bakverk. Jag börjar gärna långt innan fastlagen och testar gärna alla varianter. Jag fnyser åt debatten, traditioner förändras – deal with it.

Så jag tänkte visa 88% i den (o)vetenskapliga undersökningen hur en fettisdag ska levas. Ja, må den levas!

Förberedelserna börjar kvällen innan. Se till att ha ett litet resepaket med do it yourself-semla med dig. Bullar, mandelmassa, spraygrädde. Jo, jag vet att många rynkar på näsan åt grädde på flarra. Jag har samma relation till fuskgrädde som till pulvermos och färdigköttbullar – så jäkla gott!

Survivalkit, packas måndag!

Tisdag 07.06, semla 1 görs och äts, stående i köket. 

08.45, semla 2 äts i lugn och ro i bilen efter lämning på förskolan. Fram med grädden! Spraya!

09.40, semla 3 äts på 10-kaffet på jobbet. Finsemla, kollega bjussar!

11.45, Semla 4, lunchsemlan. Provar den stora kaffekedjans croissantsemla. Mycket god! Roligt initiativ! Svåräten dock, kladdigt. 

Under eftermiddagen intas nr 5, eftermiddagskaffesemla. Hann dock inte ta bild pga extremt studsig barngrupp som själva var mycket exalterade över semlor.

18.20, semla 6, middagssemlan. Fixar en egen variant, kallad pannkakssemlan. Då kvällens jobbaktivitet innefattar pannkakor till alla intresserade barn och vuxna (och ikväll även möjlighet till semmelbygge/ätning). Gott! 

21.20, Semla 7, kvällssemlan. Äntligen min bästa variant – hetvägg. Stoppa ner semlan i varm mjölk, häll på kanel och socker. Sjukt gott!

Sverige, vi har ett resultat! Sju semlor kan man få i sig på en dag. Ni 88% kan ju genast erkänna er besegrade av den kämpande minoriteten. Färre än tre utan att skämmas? Kom igen, fegisar!

Ps. Nu tycker säkert någon att jag är slarvig och oaktsam med mat. Tyck det, men läs detta först: Jag slänger ogärna mat. Varje semla åts upp. Vid dagens slut har samma summa som semmeläventyret kostat swishats till Svenska kyrkans fastekampanj ”Att resa sig starkare”. Slut på meddelandet.

Pps. Allt ovanstående har hänt. Detta var min kost idag. Jag mår rätt bra. Rätt mätt, men inte illamående. Imorgon vill jag ha salt mat dock.

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar