Annons
Annons

Baka glutenfritt!

Baka glutenfritt! Det kan väl inte vara så svårt?!

Imorgon har vi fest. Mediapappan fyllde 30 i mars, men då är det ju ingen som vill ha fest utomhus och inomhus får vi absolut inte plats. Så imorgon blir det galej, rulla hatt, klackarna i taket etc etc…

Annons

Och Mediapappan måste baka glutenfria hamburgerbröd. Det har han aldrig gjort innan. Det är spännande att vara åskådare. Jag inledde kvällen med att bestämma att vi absolut inte orkade laga mat och istället gödde den transfettiga marknaden som kommer bli västvärldens undergång. Då och då skriver någon viktigpetter en krönika om att alla som någon gång gett sitt barn en hamburgare och/eller en godisbit önskar sitt barn en långsam och plågsam död. 

Så jag tänker att jag ju en gång för alla kan berätta för var och en som undrar, att jag inte särskilt ofta sitter och smider onda planer rörande mina barn. Mitt syfte med kosten är inte att ha ihjäl dem. Det är väl ändå en sak i föräldraskapet att vara nöjd över?!

Hursomhelst kommer glutenallergiker imorgon. Eftersom vi inte heller önskar deras långsamma och plågsamma död, så bakas det glutenfritt.

Hittills har Mediapappan:

  • muttrat jävla trolldeg 
  • missbrukat ordet Kontaminera till vansinnets gräns. Är det så, tror du, att själva luften vi bakar i är kontaminerad? 
  • Släppt bullarna från hög höjd för att bevisa vilken tät och extremt oluftig deg han fått till. Ingen vet om detta är eftersträvansvärt i glutenfri bakning.

Vad jag gör? Alltså, jag dricker fredagsvin och beskådar spektaklet med höjda ögonbryn. Det jag är bäst på, alltså. I tysthet undrar jag stillsamt varför vi inte köpte glutenfria bröd. Det är en av de eviga frågorna. Finns det en god Gud? Vad händer efter döden? Har människan en fri vilja? Och slutligen: varför köpte vi inte bara glutenfritt bröd?

(18)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar