Annons
Annons

Barn på utflykt!

Måndag, dagen då målet är att vi inte ska sitta hemma och jämföra vem som har snyggast nyans på sitt navelludd.

Varje måndag ska vi göra någonting. Tvätt, disk, handla och städ är inte någonting. Eller alltså, det är mitt mål. Barnen menar att de är rätt nöjda med hemmadagar, men jag är ju en rastlös själ.

Annons

Det är ju inte som att jag är helt frisk från Voldemorts jäkla förbannelse till förkylning, men jag skulle inte pallat att sitta inne.

Barnen har blivit lovade fiskarna ett tag. Fiskarna är akvariet på Malmö museer. Jag älskar det stället. Jag är ju en vetenskapsnörd av rang. Jag är ingen stjärna på mattehimlen, vilket jag sörjer, men jobbar mig uppåt, inåt, framåt i vetenskapens helt galna värld. Jag kan mysa en hel dag åt att fjärilar inte har färger som bestäms av färgpigment, utan av hur vingarna reflekterar ljus. Fjärilar är fysik. Tänk på det en stund. Det är typ det vackraste jag vet. Eller att planeten Venus från början hade samma förutsättningar för liv som jorden, men den vulkaniska aktiviteten gjorde att atmosfären fylldes av co2 och värmen steg. Små, små saker – om fjärilar och planeter som gör livet så himla spännande. Om ni ser mig frysa på en lekplats någon gång och har den där tomma lekplatsblicken, så är det nog sånt jag står och tänker på. 

Nemo – hittad!

Doris – hittad!

Så, barnen gillar djur och jag gillar biologi och evolution = fiskarna är bästa utflyktsmålet för alla. Det kostar dessutom bara 40 spänn för vuxen och gratis för barn. Då förundras jag av det, att så många barn faktiskt bereds möjlighet att titta på fiskar (och massor av annat!). 40 spänn är mycket i vissa familjer, men överkomligt för de allra flesta. Hade det kostat 100 spänn hade så många fler uteslutits. Skatt alltså, var och en får tycka vad den vill om ur hög den ska vara, men när barn gratis får gå på museum, så är det så himla fint att vi hjälps åt

Små barn, stor dinosaurie

Obligatorisk bild i hajgapet. Vi tar en likadan varje besök. En dag ska jag tapetsera en vägg med dem.

Sen fikade vi! Med andakt. Eller åtminstone jag. När vi kom in i museets café insåg jag genast att det där med svulstiga muffins och varm choklad genast fick stoppas med mamma-diktatur. Saft och chokladboll är fika idag barnen! Det kostade ändå hundra spänn. Alltså på riktigt – hundra spänn! Jag lever i någon slags drömvärld där en chokladboll kostar en tia om den inte är gjord på riktigt. Alltså en stor handrullad med kakao och grejer betalar jag ju gärna 20 spänn för, men en delicatoboll…njae. I mitt jobb handlar jag ju ibland på storgrossistaffären. Jag vet vad deras inköpspris är.

På bilden visas fika för hundra spänn. Barn ingår inte i summan.

Äh, släpp det nu, snåla prästmorsan – tänk vad dina barn har haft kul idag. Tänk på vad ni har lärt er för nya grejer om biologi. Barnen har lärt sig vad fridlyst betyder och jag har lärt mig att det finns ormarter som föder levande ungar samt att ålars hud och ögon växer jättemycket på bara några dagar när de återvänder från sötvatten till saltvatten.

Jag förlorade en hundring på fika, men jag vann kunskap för miljoner!

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar