Annons
Annons

Barnarbete?!

Nyårsnatten 03:30, Öhmans äktenskapliga bädd

Diverse planer, realistiska förväntningar och drömmande drömmar för 2017 har avhandlats. Samtalet har gått över till projekt familj 2017

Mediapappan: Hade det inte varit bra om barnen får börja lära sig hjälpa till med hushållet?

Annons

Prästmorsan: Jo, det hade det. De är så stora nu. Vi börjar smått.

Mediapappan och Prästmorsan skojade sedan lite om sina barn och allt var fint. En flarra bubbel, som såg dyrare ut än den smakade, kan ha gjort detta minne en nyans mer rosenröd än verkligheten.

Måndag 2 januari 18.30, Öhmans köksbord

Prästmorsan: Storebror och Lillasyster, vi tänkte att ni ska få jobb här hemma. Vi hjälps ju åt, för att det ska bli trevligt att bo här.

Jag villintevillintevillintevillinte att de ska diska. Det finns inget jag avskyr mer än känslan av att det våta golvet tränger sig in i dagsgamla strumpor. 

Mediapappan: Lillasyster, du kan släcka alla lampor i rum där vi inte är, innan du går och lägger dig.

Lillasyster: JAA!!!

Prästmorsan: Storebror, du är ju stor, eller hur. Kan inte ditt jobb vara att samla ihop all tvätt som ligger på golvet och stoppa antingen i tvättmaskinen eller i lådorna bredvid?

Mediapappan: Gör man sitt jobb, så kan man få lite ipadtid och lite extra fredagsmys

Storebror: Jag vill också släcka lampor

Nej, det vill du inte. Du skiter i lamporna, du tycker bara det låter roligare eftersom Lillasyster fick det som uppgift. 

Prästmorsan och Mediapappan bedyrar sin förstfödde att Lillasyster har fått ett väldigt enkelt jobb eftersom hon är så liten. Han som är så stor har fått en riktig sak att göra. Faktum är att det inte är en föräldralögn, det är helt sant!

Alla hjälps åt ibland. 2 eller 34 spelar ingen roll, vi anser att detta är en städad hall. Skorna ligger ju inte utspridda.

Alla hjälps åt ibland. 2 eller 34 spelar ingen roll, vi anser att detta är en städad hall. Skorna ligger ju inte utspridda.

Måndag 2 januari 20.00, Öhmans vardagsrum

Prästmorsan: Lillasyster, kom så släcker vi lamporna.

Jobb utfört.

Prästmorsan (forts.): Storebror, ska inte du göra ditt jobb?

Storebror: Jag vill ha hjälp.

Prästmorsan: Jag kan visa dig hur du ska göra idag när det är första gången, men du får bära kläderna själv.

Storebror: Neeeeej.

Storebror tokvägrar. Får han inte släcka lamporna, så tänker han inte göra något alls. Fine, han får släcka lamporna i barnrummen, men det räknas inte som utförd hushållssyssla. 

orörd.

Orörd.

Måndag 2 januari 21.00, Öhmans kök

Prästmorsan röjer köket, ändå nöjd över att få göra det utan barn och blöta strumpor.

Inläsare av ljudbok: One ring to rrrrrule the all!

Prästmorsan: One ring to FIND them!

Spridarpluppen på kranen lossnar, vatten strilar ner på golvet, lägger sig i en liten pöl som snabbt sugs upp av en dagsgammal strumpa och foten blir plötsligt både blöt och kall. Hon tar ett steg åt sidan för att haffa en handduk, och där ligger en smulhög som klistrar sig fast i den blöta strumpan. Obehaget av att ha på sig en svart, svettig glass med smulströssel sprider sig genom hela kroppen.

Prästmorsan: Amen va FAA-AHAN!

Somliga finner tröst i väggord eller bilder på solnedgångar med mindfulness-citat. Jag återvänder till denna, gång på gång. (Bilden är ritad av E.H Shepherd, men det är ju rätt självklart att någon har stulit den och ändrat texten. Vem denna någon är, har jag bara lyckats spåra bakåt till användaren GodlessWolf, på forumet Reddit från 2014. Tror dock den började spridas innan dess. Så, det är i alla fall ett tappert försök att ge cred till den som cred skall ha.)

Somliga finner tröst i väggord eller bilder på solnedgångar med mindfulness-citat. Jag återvänder till denna, gång på gång.
(Bilden är ritad av E.H Shepherd, men det är ju rätt självklart att någon har stulit den och ändrat texten. Vem denna någon är, har jag bara lyckats spåra bakåt till användaren GodlessWolf, på forumet Reddit från 2014. Tror dock den började spridas innan dess. Så, det är i alla fall ett tappert försök att ge cred till den som cred skall ha.)

Tisdag 3 januari 19.30, Öhmans kök (ja, tvättmaskinen står i köket, frågor på det?)

Prästmorsan: Hallå, nu är det dags att göra sitt jobb innan läggdags!

Seger! Seger för alla inblandade. Klistermärken att sätta i en liten bok, en för varje dag man gjort sin syssla, kan ha varit lite inblandade. Det gör inte segern mindre för någon. Alla vinner! 

Den stora återupprättelsen!

Den stora återupprättelsen!

 

 

 

(27)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar