Annons
Annons

Barnvänligt, barnvänligare, London

Turista med barnen i London, det är ett tips från djupet av mitt Londonälskande hjärta. Allt är så himla barnvänligt. Varenda restaurang drar fram ett paket kritor och ritpapper. Varenda sevärdhet har ett barnperspektiv! Att ta sig hit är billig och det går att hitta billiga, men bra, hotell. Det är ryt dyrt att äta, men det går att trixa sig fram. Och bara någon tvärgata från de stora stråken, är priserna helt annorlunda, men familjevänligheten finns kvar!

Annons

Underbara London! Jag känner mig så hemma här. Att säga att jag kan varje gathörn är att ta i, det är ju en rätt stor stad, minst sagt…men jag har mina ställen. Och upplever därför ett helt nytt London när jag är här med Storebror. BarnLondon. SittaMedLatteiHandenOchTittaPåLekandeBarnLondon. SällskapetOrkarInteTittaPåSkorITreTimmarLondon. SällskapetFårInteVaraPåPubenEfterKlockan19London.

Och vet ni, det är så himla roligt att turista! Jag är annars en sådan. En sådan som låtsas att hon är en local, som håller samma tempo som affärsmännen, som himlar med ögonen över alla som stannar i tunnelbanan för att de inte vet om de ska åka west bound  eller east bound…och såklart misslyckas jag kapitalt. Ingen skulle ju någonsin tvivla på huruvida jag är turist eller inte. Jizzes, vem försöker jag lura? Ja, mig själv såklart…

I alla fall, så är det så himla roligt att göra de där turistgrejerna med någon som gör det för första gången. Och i synnerhet med ett barn. Ett kräset barn. Upplevelsekräset. Han köper inte vadsomhelst! Kan du bevisa att Big Ben är världens näst största klocka? Eh nej, det kan jag inte, men så är det. Ta ett foto på lejonen till Lillasyster, men det är ju ändå giraffen jag vill se på zoo. Ok, ok…men jag gillar lejonen!

Och de riktiga ljuspunkterna, såklart: mamma, jag älskar att flyga flygplan! Mamma, jag älskar London! Mamma, vi har så kul! 

Turist: Hotellfrukost och te (te uppskattades inte)

Turist: ”Du måste ta ett Londonfoto i telefonen” Bara det att han väger för lite för att dörren ska kunna hållas öppen. ”det luktar illa här. har någon kissat?” ”Ja, det är nog någon som har kissat…”

Turist: ”Vi måste hjälpa den arga apan!”

Turist: ”Mamma, jag vet att den inte är på riktigt, men det känns som att den är det” (ja, jag svalde den rörda mammagråten och nej, bilden är inte redigerad, ljuset var så!)

Turist: Den självklara menyn. Efter ett tag lär man sig att det verkligen inte är det godaste som finns att äta i London, men det ska ju göras och det är ju gott! Den lokala ölen och den hela picklade löken däremot…Oh My God!

Jag kommer aldrig kunna lära honom hur man beter sig i skogen. Om han någonsin behöver det, så är det någon annans uppgift. Jag kan lära honom om att kryssa mellan bilar, att hålla tempo i rusningstrafik, att instinktivt känna vilket håll du ska på i stadsdelar du egentligen inte minns – och inte minst vikten av att se snygg och cool ut (inte sådär subjektivt vacker alltså, utan känslan av att du äger hela stan). Allt det kan jag. Allt det kan han nu. My city kid! <3

 

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar