Annons
Annons

Bihåleinflammation och Murphys lag

Jag har aldrig haft bihåleinflammation. Aldrig! Inte på 35 år.

Förrän nu.

Jag har varit krasslig, febrig, hostig, rosslig, snorig, täppt och haft luftrör som gjort ont i typ en vecka. Det kan jag överleva. Men detta! Herregud, vad är det här för helvetisk åkomma?! Varför omtalas den inte i ordspråk och talesätt? Vad skulle du helst välja? Pest, kolera eller bihåleinflammation? Kolera! Alla gånger! Jag tar kolera, hör ni det?. Jag undviker gärna pest nämligen. Och läste faktiskt i en artikel i Illustrerad vetenskap för något år sedan att rätt svar på frågan är just kolera, enligt vissa kriterier (typ dödlighet).

Annons

Ni vet den där lagen om alltings jävlighet, populärt kallad Murphys lag. Den är ju lite missförstådd (lärde jag mig i På spåret). Tydligen är grunden till lagen att Om det finns olika sätt att göra en grej och någon av metoderna att göra den grejen leder till katastrof, så kommer någon förr eller senare att använda metoden som leder till katastrof (obs, min högst ovetenskapliga tolkning och formulering!). Det är ju en jättebra grej att komma på! Det innebär ju att ingenjörer och såna tekniska tjommar och tjommor runt om i världen måste komma på sätt att förhindra människor att ens kunna syssla med katastrofaktiviteter. Meeeeeen, för oss lekmän har den blivit likställd med lagen om alltings jävlighet. Och åklagare, domare och notarie i domstolen där lagen om alltings jävlighet tas upp till förhandling är BIHÅLEINFLAMMATIONEN!

Lyssna bara på det här:

*Jag har ingen smak. Jo, det har jag. Jag smakar sjukdom. Mat smakar sjukdom, vatten smakar förorenat, ägg smakar som äggfis luktar. Det enda som tar bort smaken av sjukdom är cola light. Obs sant!

*Jag har ingen lukt. Det finns inget som luktar så gott som sofritto! sa Mediapappan i köket. Jag nickade artigt. Det luktade säkert gott.

*Jag måste spruta in nässpray med kortison i näsan. Jag har alltid tyckt att folk som anser sig vara beroende av nässpray har varit lite konstiga. Att spraya upp saltvatten i näsan är ju helt absurt! På sommaren står väl ingen på bryggan och ba Åh, jag ska hoppa rakt ner i saltvattnet utan att hålla för näsan, det är så gött med kallsup! Eller? Gör folk det?

*Jag kan inte böja mig framåt, för då måste jag googla symptom på hjärnblödning direkt efteråt. Böjer jag mig framåt, så sluts alla luftsystem i höger sida av ansiktet, trycket på ögat ökar och huvudet dunkar. 1177 fattar ju att folk panikgooglar, så de skriver tydligt att det inte är någon fara. Nästa gång ska jag googla Är det farligt att mitt öga hänger utanför ögonhålan i bara synnerven pga övertryck

Volymen på luggen är ju ändå imponerande

Lagen om alltings jävlighet har tolkats av domstolen. Dom har fallit. Prästmorsan döms till man cold av femte graden.

I did’t sign up for this, jag valde faktiskt kolera!

Konstgjorda sötningsmedel dövar sjukdomssmak i munhålan. När får jag skriva en artikel i ett läkarmagasin?!

(18)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar