Annons
Annons

Dagen K

Så kom den då! Dagen med stort K. En högtidsdag. En dag att fira! Kanelbullens dag!

Men äh, det är ju bara en dag som gör att handeln kan kränga tusentals bullar och tjäna pengar på lurade konsumenter. 

Annons

Håll tyst och käka bulle, din förbannade glädjedödare! är det enda svar jag kan och vill ge folk som gnäller på kanelbullens dag.

Ok, såhär är det: jag hatar hösten. Jag tycker inte det blir mysigt förrän tidigast första advent. Knappt då, men då godtar jag ändå vissa mysighetsfaktorer. Jag hatar mörker, kyla, storm, lövhalka, frostnätter, blöta regnkläder, smutsiga stövlar…och så vidare, och så vidare.

Snälla rara, ta då inte ifrån mig höstens ljuspunkter. Jag fattar att kanelbullens dag är en fattig ursäkt till högtid, men jag famlar efter halmstrån i det helvete som kallas höstmys. 

7 november är det min födelsedag, så kanelbullens dag måste bära mig ända dit. Jag ämnar därför pressa ut allt jag kan ur 4 oktober.

08.55, innan-jobbet-bullen: 

12.00, ingen lunchbulle på personallunch/personalmöte (hade ju själv kunnat göra något åt det, gjorde inget, får skylla mig själv):

Ändå ganska rimlig kaka. Fick dessutom sillmacka av kollegan, då jag skötte personalgudstjänsten och inte hann till affären. Alltså extremt rimlig lurre!

15.00, eftermiddagsbullbak med eftermiddagsbarngrupp:

Samma kollega som bjöd mig på sillmacka har även satt denna deg. Undrar vad jag gjort på jobbet idag, egentligen? Snackat en massa …babbelbyxa….

15.55, extremt snabb och stormig eftermiddagsbulle innan barnhämtning:

Klass 1-varning för hårda vindbyar i Skåne

17.00, före-maten-bulle. Det blir en efter-maten-bulle också. Det finns kvar till barnen. Min extremt uträknade plan innefattar att någon av dem inte ska orka hela sin. Jag ska knipa någon tugga till. 

Slutsats: Fira, för fasen! Fira det ni kan! Nu är det oktober. Nu är det mörkt. Nu är det kallt. Rädde sig den som kan! Rädde sig den som kan! Jag räddar mig med kanelbullar. Den som prackar på mig ”naaaw, men visst är det mysigt på hösten med höstlöv och tända ljus?!” gör klokast i att säga det till någon annan.

Klappa takten alla bagarbarn,
Bullfest, bullfest hela da´n.

 

(23)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar