Annons
Annons

där de härliga lagrarna gro, hurra!

Nu är jag student! Ja, jag jobbar ju alltså också. 100%. Plugget tar 50%. Det går ju inte ihop sig, det vet alla. Men vet ni vad, det går faktist ihop sig. Jag har också undrat lite fram och tillbaka hur jag ska pussla detta, men idag har det visat sig att jag kommer vara den mest harmoniska mamma, prästen, frun, studenten världen någonsin har skådat.

Annons

Nu reser sig alla upp och ropar vad gör du? O, säg! Berätta hemligheten! Måndagar är hela hemligheten. Ledig måndag är ofta en helig ledig dag för präster. Mig med! Tidigare har måndagen betytt enorm kvalitetstid med barnen, en lugn frukost, lite lekplatshäng, lite lugn skärmtid…eller? Jo, måndagen har varit kvalitetstid med barnen och utan att skämmas: somliga måndagar har varit rätt mycket kvantitetstid med barnen. Somliga måndagar har jag undrat vad ledighet är egentligen och tänkt den FÖRBJUDNA mammatanken: vad skönt det hade varit att ta en kopp kaffe på jobbet nu. 

Naturligtvis har inte alla måndagar varit så. Oftast är de underbara, oftast är det lång mystid och lång bråktid (vi syssla liksom inte med halvmesyrer i den här familjen).

Idag har jag bara varit student. Bara! Eftersom jag läser på 50% nu, så är barnen på förskolan på måndagar. Det tänker jag inte på något sätt ha dåligt samvete för. De vill ju bo på det stället! Faktum är att de har missat lite av veckorytmen, så det känns bra. Nästa år har vi ju dessutom ett skolbarn, så då blir må-fre-veckan cementerad.

Idag har jag fått plugga. Det är nog det bästa jag vet. Studentlivet.

Kolla:

Alla lämnade på sina respektive institutioner. Några på förskola, andra på praktikplats. Jag får äta frukost, lyssna på p1, läsa tidning. Stressnivå: Minus 10000000 

Jag öppnar godisskåpet, hittar kex och choklad. Stressnivå: oförändrad

Jag läser Kyrillos mystagogiska katekeser (kurslitteratur från 300-talet, vem mer än vi och arkeologer har det liksom?!) och steker köttfärs, knådar deg. Stressnivå: oförändrad

Stressmiddag? noooonoooo no!

Går igenom seminariefrågor. Inser att jag har en examen i detta ämnet och mest läser en repetitionstermin. Stressnivå: lite förhöjd, kanske minus 10000, pga att formaliaregler ändrats sedan 2006 när det senaste begav sig.

Ligger och pluggar, like a boss! Har tagit mig igenom 12 års skolgång och sex års universitetsstudier i den ställningen. Liggplugg for the win!

Gör kaffe, hittar fler kex. Stressnivå: minus 1000000000

 

Jag älskar mina barn. Jag älskarälskarälskarälskar dem. Jag är rätt förtjust i mig själv också, men inte när stressnivån är på plus 1000000. Idag har jag sänkt den. För hela terminen har jag sänkt den (kanske minus tentaveckorna).  Och om en stund, när jag hämtar dem, så har de en mamma som visserligen lagt på 50% på sitt schema och därmed några timmar på deras, men som är helt lugn, som fått syssla med kyrkohistoria en hel dag, som har druckit varmt kaffe…som bara mår! 

(16)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar