Annons
Annons

De’ ä’ grabben med choklad i…

Ni vet den här killen:

This guy…

Han är min son. Någon halvtimme efter att ovanstående bild togs, fick han en massa choklad av den snälle restaurangägaren. Han hade själv beställt coke, please. Och sagt fänk jo när hans mat kom. Det imponerade och han fick inte bara en chokladbit, utan en hel näve.

Annons

Vi mumsade på dessa när vi, i maj, gick ner för Oxford street på en kvällsprommis.

Två chokladbitar blev kvar i jackfickan. Förståeligt, man vet aldrig när man kan behöva en bit choklad.

Sedan blev det sommar. Jackan med hajar hängdes undan. Med undan menas att den blev hängandes på en krok längst in bland hundra andra ytterkläder och bortglömda sjalar, skjortor och udda vantar.

Sen blev det höst. Jackan togs fram. Vuxna i hushållet konstaterade att jackan var ok. Sanningen är att ingen vuxen orkade tvätta en jacka som såg ren ut.

Sen började det regna. Då är det roligt att vara ute och leka. Jackan blev blöt, så som jackor blir. Det gör inget.

Jackan glömdes sedan i bilen. Jackan låg i bilen hela natten. Jackan hämtades in 06.45 och blev utsatt för akut torktumling.

(Notera att chokladen i fickan inte nämnts på ett tag).

Bilen avgick. Mediapappan lämnades av på kavaj-och-skjorta-kontoret, vi andra fortsatte mot förskolan. Rätt stressad, slet Prästmorsan upp bildörren och muttrade något halvhjärtat om att skynda sig. Prästmorsan stelnade sedan till. Vad är det du har på dina byxor? Jag vet inte. Men herregud, är det bajs?! Nej. Men vad är det då? Jag vet inte. 

Det var inte bajs. Han är ändå fem.

I bildörren låg några gamla wipes. Det fick duga som akut avtorkning. När vi konstaterat att det var choklad och när han hade svarat nekande och ärligt på ett grundligt förhör om han hade hittat gammal choklad någonstans, typ i bilen eller under soffan så kunde vi äntligen komma in på förskolan.

Vid hämtning var det första jag såg en tunn plastpåse på Lillasysters fack. Alla småbarnsföräldrar vet att en sån påse betyder att kvällen får ägnas åt kroppsvätskor och diskussioner som om du öppnar påsen, så diskar jag i en vecka. Bara det att…det var choklad…

Vid det här laget var jag nästan lite arg. Var tusan hade de hittat chokladen? Visst, Storebror kan dra fram pallar och hitta det mesta av föräldrarnas gömmor i skåpen, men han brukar inte kunna dölja det särskilt väl.

Ur en ficka på jackan med hajar, drog en liten hand upp ett guldigt papper. Pappret hade en gång innehållit choklad. Ur andra fickan drog han upp ett likadant papper. Guld! Som guldbiljetten i Kalle och chokladfabriken!

Stort på det tillplattade guldpappret stod med snirkliga bokstäver Thank you! 

Fänk jo to, Indjan restaurangkt in London, wi häv enjojd jår choklat väry match!

 

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar