Annons
Annons

De första fyra åren…

Beställningen löd: Hamburgare som vi INTE gör själv och tårta med jordgubbar!

Så blev det äntligen Lillasysters tur att fylla.

20 april är en så speciell dag i minnet. Givetvis är 11 april det också, den förstföddes födelsedag är ju omtumlande för mammahjärtat.

20 april sitter liksom ingraverat i kroppen på ett sätt som är svårt att beskriva.

Annons

Vid midnatt gick vi hem från en liten påsktillställning hos våra vänner. Vi skämtade om att ett ryggont hos den höggravida kanske skulle göra att vi snart skulle komma tillbaka med Storebror för barnpassning. Sen kom vi hem. Sen gick vattnet. Sen pressade Lillasyster så markant att den höggravida fattade att nu är det nu. 

Taxi! In med gråtande Storebror i taxin, ut till barnvakten, vända mot Östra sjukhuset i Gbg…men vi hann inte ut ur bostadsområdet ens. Vid vårt torg, vår matbutik, vårt bibliotek, våra grannar, vår förskola, vår spårvagnshållplats…där och då fick taxin stanna, ambulans mötte upp och plötsligt fanns hon. 90 minuter från skämt om ryggont.

Berättelsen om hur hon föddes kommer jag berätta om och om igen. Om att vi klarade det, hon och jag. Om den sugande ångesten långt in i bröstet när det gick upp för mig att de skickade två ambulanser, om någon av oss skulle behövt åka iväg i blåljus. Den ångesten släpper aldrig helt och jag stoppar mig själv varje dag från att tänka tanken fullt ut. 

Frallan, liten som en frallebulle, nu har hon funnits i fyra år.

Hon är så himla liten. Och hon är så himla stor. Hon följer stadigt nedersta tillväxtkurvan…

…men jag känner ingen som tar så stor plats som hon.

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar