Annons
Annons

Den största rädslan

08.33 öppnar vi dörren till förskolan. Alla glada, för en gångs skull. Inget barn som stönar jag tänker lägga mig i soffan och vila tills samlingen och ingen mamma som lite svettigt och hetsigt ursäktar sig med Lillasyster/Storebror kom i säng igår, i ganska bra tid ändå…heh ehheee. Som att det på något sätt skulle underkänna mig som förälder att jag kommer med barn som är morgontjuriga.

Annons

Idag var alla glada! Vi hade såklart lite bråttom, men inget undgår Lillasysters vakande ögon. Titta, vad illa den mår ropade hon glatt och pekade på en lapp på dörren.

Mardrömmen. Jag och en stressad pappa tittade på varandra med panikslagna ögon och önskade varandra en bra dag. Under dagen har jag sett hur nästa veckas sportlov glider bort på sliriga vägar av kräkiga lakan. Hejdå Öppet hus på brandstationen! Hejdå endagstur till Köpenhamn! Hela dagen har jag känt efter. Mår jag ändå inte lite illa? Varför är jag så trött? (svaren lyder: nej, du har bara hällt i dig kaffe och kort och gott: det är februari).

Väl hemma hade Lillasyster lärt sig allt om magsjuka. Mest om smittvägar och mat. Nyttig kunskap. Ingen hemma har undgått hur det går om man inte tvättar händerna vid mathantering.

Om jag tar bröd och delar det och ger till dig och inte tvättar händerna, så *oouuääähhh* KRÄKS man och får magensjukan. Gäller det något annat än bröd, då? Det gäller all frukost. Annars får man magensjukan. Kräks. *Ouuääähhhh*

Än så länge har ingen magensjukan. Extremt duktiga medföräldrar på förskolan har hållit syskon hemma (tack!) och det verkade som att själva sjukan utbrutit i hemmet (tack! Stackare!).

Nu hålls alla tummar vi har. Hårt. Magensjukan får inte förstöra min enda sammanhängande ledighet sedan oktober.

Nu sväljer vi hårt och ser glada ut. Nu tvättar vi händerna innan vi ger någon annan bröd (ironiskt nog, så ingår ju det i mitt jobb)

*Oouäähhhhhhh*

(9)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar