Annons
Annons

Det var förbanne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades!

Många har säkert varit på en konfirmation. Det ser i princip likadant ut överallt. Och påminner rätt mycket om andra stora livshändelser i kyrkan. Det lilla undantaget är att istället för ett vuxet brudpar eller en bebis som tas hand om vuxna, så är det en grupp tonåringar som ska komma ihåg vad de ska göra. Och då snackar vi inte den där gruppen tonåringar som är nästan vuxna, utan 14/15-åringar. Alltså de som är helt övertygade om sin egen vuxenhet.

Annons

Recept på en bra konfirmation:

 1. Börja planera den alldeles för sent och drick mycket kaffe.
 2. Samla gruppen till genrep och fotografering. Jobba med stödet och andingen när du skriker Fokusera nu!!! Och drick mycket kaffe. 
 3. Tänk inte undrar om Steven Spielberg också arbetar såhär? när du regisserar bibeldraman. Ifrågasätt inte heller ditt eget val av bibeltext att dramatisera. Det är för sent att ändra det nu. Drick mer kaffe istället. 
 4. Var inte så himla töntig när konfirmationen väl satt igång. Ingen, allra minst du, vinner på att du är fnissig.  Förvara gärna en kopp kaffe och en dosa snus bakom altaret. Vrid inte din kropp i lustiga positioner och vad du än gör, börja inte dansa. Drick kaffe istället.
   Oklart vad den där foten gör egentligen. Håller takten? Bild från konfirmandmamman Despina Sité Flondell

  5. Åk hem till dina kids, köp glass och känn en stor tacksamhet att du inte behöver hålla släktfest just den eftermiddagen. Dricka mer kaffe? Givetvis!

  Delta också i familjens stora fascination för att den lustiga ytan där gräset växer snabbare, är formad som en trea. Och vi bor på nummer 3. Alla alternativ från ”det ligger kroppar begravda där och göder gräset” till ”vi är märkta och utvalda” gås grundligt igenom. Något läskigt är det i alla fall…

  Det blev en jättefin konfirmation av jättefina ungdomar. Tänk att de kan komma ihåg allt de ska göra och säga. Tänk att de håller sina kåpor skinande vita, trots pausen utomhus mellan sista genomgången och att det börjar. Tänk hur vuxna de hinner bli på bara några månader. Tänk vad fina de är <3

(26)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar