Annons
Annons

Effektiv städning

Städar du mycket? Håller du den där gyllene regeln ta 15 minuter varje kväll och plocka upp, så slipper du att det gror igen? Vi försöker verkligen göra det, det går…sådär. I perioder går det jättebra. Vi kommer in i ett flow där alla har fasta uppgifter och vid dagens slut, så skulle vi kunna släppa in varenda joppe som försöker sälja på oss kombinerade larm- och fläktsystem via dörrknackning. I andra perioder så säger vi jag tar det imorgon, jag lovar. Det är vår stora familjelögn. Ingen tar det imorgon. Istället nöddiskas fyra tallrikar och en gryta. Den enda som vågar titta i grytan är jag. Den titten slutar alltid med att jag ropar oh my god, oh my god, oh my god och en litania av svärord jättehögt, följt av Ingen får titta i grytan, ut ur köket! Vid den punkten skärper vi oss (ibland).

Annons

1988- ”jag tar det imorgon” Bilden togs som referens till mig själv, för att jag själv skulle se hur det såg ut. Det funkade sådär.

Jag har system när jag städar. Det märks aldrig, för jag gör 20 saker samtidigt, men i mitt huvud är systemen glasklara. Mediapappan har också system. Strukturerade, genomtänkta och logiska system. Han kan sortera en hylla i två timmar, bygga lådor och märka dem. Det blir fint! Mina system består mest av att luras. Om det ser snyggt ut, så är det ju städat, eller hur?! En hög med papper är ju bättre än utspridda papper. Disk är ju nästan diskad om den är samlad i högar i diskhon. Då har man ju dessutom frigjort plats till högar med papper -som ser snygga ut!

Kolla, städat! Vem kommer och gör ett inredningsreportage?

Jag kan städa ute också. Alltså, samla i en hög. En snygg hög. Lövhög, äppelhög, cykelhög, spadhög, ogräshög.

Fem steg till den öppna dörren, men varför sätta in spaden när det går att bygga hög?

Jag tänker att i år fyller jag 35, behöver jag verkligen lära mig städa? Jag trodde jag skulle lära mig städa när jag flyttade från flickrummet till folkhögskolan. Nope. Sen trodde jag att jag skulle lära mig städa när jag flyttade från folkhögskolan till min första lägenhet. Nope (jag bodde i den lägenheten i tre månader innan jag fick en dammsugare i födelsedagspresent. True story). Sen trodde jag att jag skulle lära mig städa när jag prästvigdes och blev vuxen. Nope. Sen trodde jag att jag skulle lära mig städa när jag var gravid första gången. Nope. Barn två? Nope.

Livet har lärt mig att det är stor skillnad på stökigt och äckligt. Nej, det kommer inte komma något kamerateam för att göra inredningsreportage och hylla mig för mina utmärkta förvaringslösningar. Men om de kommer, gott folk, då jäklar i lådan vad de ska få se på högar.

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar