Annons
Annons

Fådda blommor

Storebrors gummistövlar var plötsligt för små. Gummistövlar blir ju det efter ett tag. Åtminstone när man är sådär i sexårsåldern. Jag har inte ägt gummistövlar på mycket länge, jag ägnar mig extremt sällan åt aktiviteter där gummistövlar krävs. Barn, däremot, sysslar ju med vattenpölsaktiviteter, är ute i regn och såna oförståeliga tidsfördriv.

Annons

Nåja, några snabba googlingar senare insåg Prästmorsan att det var till den stora alltiallo-bygg/maskin/trädgård/whatever-affären vi skulle bege oss. Där fanns gummistövlar i ett pris som inte gjorde en mörkrädd.

I affären fanns också blommor. Vackra blommor! Röda, gula och blå! Med långa vackra stjälkar! Vi gick förbi dem, men några av oss kunde inte glömma dem. Mamma, kan vi titta mer på blommorna? Blommorna? Vilka blommor? Vi ska köpa gummistövlar! Ja, men sen, kan vi titta på blommorna sen? Jaja, prova nu! 

Som den uppmärksamme redan förstått, så hade jag missat blommorna. Med fokus enbart på turkosa gummidojjor för 99 spänn, så hade jag missat Blommorna med stort B. När barnen förklarade för mig att det funnits blommor lite innan gummistövelhyllan och beskrivit de klara färgerna, så var även jag nyfiken på vad detta kunde vara för undersköna blomster.

De var av plast.

Och på dem satt en stor plastapparat.

Det var solcellslampor.

De var grisfula.

De kostade fem spänn.

Jag kunde inte neka barnen plastblomssolcelsslampor för fem spänn. 

På kvällen var spänningen stor. Skulle de börja lysa? Och när skulle de lysa? Fick man ha dem på sitt rum? Vaddå utomhus? När klockan slog läggdags var det fortfarande ljust ute. Det är ju det på sommarhalvåret, inte mycket att göra åt. Lillasyster somnade, men Storebror gav sig sjutton på att han minsann skulle titta på sin lampa. Måhända hade han liiiiiite för höga förväntningar. Måhända hade även jag det. Jag tänkte mig att de skulle lysa som något ur typ Smurfarna. Ni vet som jättestora fluorescerande blåklockor i en annars mörk skog. Ja, fantasin är det ju inget fel på. Solcellslamporna lös. Med en enda argt bländande lampa. Utan att lysa upp någon fin blomma, utan att ge ifrån sig något magiskt sagoljus. 

Vad ska man säga? Jag gjorde barnen glada och någon liten lektion om hållbar energianvändning fick jag också in. Så det var nog inte en dålig affär. Lillasyster skiter i vilket och Storebror var inte särskilt besviken.

Bara det att…jag är rätt besviken. Lamporna är visserligen fula, men jag ville ju att de skulle finnas lysande blommor i rabatten. Jag ville ju gå ut och förundras lite över lysande blommor, över plastaskit som glänser…

Jag sökte magi och fick… två kassa lampor.

 

(31)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar