Annons
Annons

Februari, varför anstränger vi ens oss?

Alltså, denna mördande trötthet. Februari. Finns det något värre? (ja, det finns barn i båtar på Medelhavet, men ni fattar ju att frågan är retorisk). Oxveckorna kallas de visst, de envisa februariveckorna, innan ljuset på riktigt är tillbaka.

Annons
Låt mig sova tills det där vita helvetet försvunnit...

Låt mig sova tills det där vita helvetet försvunnit…

Jag är verkligen ingen vintermänniska. Punkt.

Jag vill att det ska vara ljust. Punkt. Med ljust menar jag ljust, inte så skönt det är när snön lyser upp. Att snö lyser upp är inte samma sak som att det är ljust.

Jag vill att barnen ska gå ut i bara tröjan. Punkt. Blöta täckbyxor och tidningar i hallen, som blir blöta av blöta skor. Blöt matta i hallen, eftersom ingen ställer sina skor på tidningarna själv, utan tar tillfället i akt och snöar ner hela hallmattan innan jag flyttar skorna till tidningarna. När jag gör det, så trampar jag alltid i en snöhög och får blöta fötter. Men visst, lägg upp bilder på korvgrillning vid den snötäckta sjön, jag tror er ändå inte. Är det så mysigt att det är värt en snöhög i hallen? Wouldn’t think so, sa skånska storstadsmorsan (dvs har varken ordentlig snö eller sjö).

Ok, det är väl lite rart ändå...

Ok, det är väl lite rart ändå…

Jag vill omfamna min fåfänga. Punkt. Jag vill känna mig snygg. On fleek, swag, wooop wooop och annat sånt som kids säger. Jag gör inte det i vinterjacka. Jag vill jazza runt i en fräck kavaj.

Just nu bärare av allt hopp. Vintegäcken, ni lovar rätt mycket mer än ni håller just nu. Ville bara säga det.

Just nu bärare av allt hopp. Vintegäcken, ni lovar rätt mycket mer än ni håller just nu. Ville bara säga det.

Jag vill inte vara grå i ansiktet. Punkt. Lager av puder och min fräscha syrénlila ögonskugga på en sminkpalett från barnavdelningen gör inga underverk i februari. Jag är askgrå. Och köldröd. Jag har samma färgsättning som garntomtarna i min barndoms julgranar.

Jag vill inte frysa. Punkt. Jag vill vara varm. En extra tröja är bara ett skämt (obs, se punkten ovan om fåfängan), jag vill vara varm inuti. En extra tröja ger falsk värme. Det är ändå kallt ute och då blir jag kall inne.

Han heter Donald och bor på en stubbe i vår trädgård. Donald har en mössa av snö. Donald skriker, för han gillar inte mössor av snö.

Han heter Donald och bor på en stubbe i vår trädgård. Donald har en mössa av snö. Donald skriker, för han gillar inte mössor av snö.

Hur gör ni för att överleva februari? Alltså, jag behöver inte råd om D-vitamin och yoga, det kan jag inte understryka tillräckligt många gånger. Jag behöver ditt kladdigaste kladdkakerecept, din bästa sminkfärg för garntomtar och din peppigaste spellista. Jag gillar inte schlager, annars hit me!

on fleek, swag, woop woop...Det finns ett land av evig sommar, långt där bortom bergen av februarivindar. Tja, evig är ju ett starkt ord, för sen blir det ju höst igen...

on fleek, swag, woop woop…Det finns ett land av evig sommar, långt där bortom bergen av februarivindar. Tja, evig är ju ett starkt ord, för sen blir det ju höst igen…

Mvh Vinterpessimisten.

 

 

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar