Annons
Annons

Flaskpost!

Så himla spännande! Flaskpost! Vi håller på med ett sandsslottsprojekt, som barnen är rätt ointresserade av. Vi vuxna vill gärna utforska vår förmåga att bygga valv, så vi drar ner hinkar och spadar och bygger utan att bli färdiga. Arga snickaren borde ju ha ett strandprojekt (fast det har han ju nog, ska inte han bli programledare för Robinson? Strandprojekt deluxe!). Idag avbröts bygget av en glad treåring som kom springande med en petflaska i handen. Men sluta plocka skräp, hade jag på tungan. Tur att jag inte hann säga något, för i flaskan låg ett brev!

Annons

I min barndoms somrar på samma strand, så har jag skickat mycket flaskpost. Det hände aldrig något. Antagligen spolades de upp på samma strand och slängdes. En gång har jag hittat en flaskpost som gick att tyda. Det var en dansk tjej från Hornbæk som skrev. Vi var väl brevvänner i två, tre brev, men relationen fördjupades aldrig. Undrar vad hon gör idag? Hon kanske bor i Køge med en man som heter Preben? Eller så är hon DJ på Manhattan?

I alla fall, på vägen hem fantiserade vi om vad som skulle stå i brevet i flaskan. Alla möjligheter – från miljoner som testamenterats med upphittaren som förmånstagare till danska kustbor- avhandlades.

Det visade sig att det var Sara och Filippa, 12 år från Stockholm. Det hade ju varit superspännande om  flaskan hade åkt ner för hela Östersjökusten, sneddat längs med sydkusten, letat sig in i Öresund och spolats upp precis där sundet tar slut. Riktigt så spännande är det inte heller. Sara och Filippa är på sommarlov hos sina mor/farföräldrar. Här. På samma strand.

Sara och Filippa, det ska blåsa pålandsvind i flera dagar, så oddsen att ert brev ska spolas upp på en annan strand är rätt små. Havet vill liksom inte ta ut något till havs just nu. Vi ska ändå göra vårt bästa för att hjälpa er. Vi slänger tillbaka brevet lite längre bort, där det inte är så långgrunt. Sen håller vi alla tummar att vinden vänder, i alla fall lite snett. Med lite tur kan ni få kompisar i Halland!

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar