Annons
Annons

Förfest!

Alla bra fester har en förfest. Det är som en urgammal regel. När jag var ung, så var planeringen av förfesten nästan viktigare än själva festen. Vad ska du göra innan? var en viktig fråga när helgen började närma sig.

Annons

Idag på berättade jag pedagogiskt och lugnt att jag ska jobba ikväll och att de därför inte ska äta mellanmål på förskolan. Den logiska följdfrågan blev naturligtvis: men då kan vi få en bulle, eller hur? Och den än mer logiska följdföljdfrågan blev såklart: Varför ska ni få bulle bara för att ni inte ska äta mellis på förskolan? 

För att du lovade oss det en gång!

Jo, det gjorde jag säkert. Jag har nog lovat bort fler bullar än någon kan hinna baka under en livstid. Jag försökte komma undan med: Men hallå, barnen, imorgon är det en dag som heter kanelbullens dag. DÅ blir det bulle! 

Storebror är ju en logikens och planeringens mästare och kom genast på att då kunde vi äta en liiiiten, liiiten pyttebulle idag som förberedelse för den stora dagen som är imorgon.

Jag kan inte säga nej till förfest. Klart det blir förfest inför kanelbullens dag! Vem är jag att förneka någon tidernas uppladdning?! Nu kör vi, rätt in i kaklet, kör ba’ kör – nu jäklar är det buuuuuuullfezzzzt!!

 

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar