Annons
Annons

Förläng semestern!

Bästa sättet att förlänga semestern: att få besök av folk som har semester. Svåger och svägerska med tonårsbarn förgyller vardagen. Då kan man jobba på dagarna och ha semester på kvällarna. Typ. Chips och rosé!

Annons

Idag tog jag några komptimmar, så det blev ännu mer på-låtsas-semester. Och  dagens på-låtsas-semester-aktivitet: Utflykt!

Lillasyster tog detta på extremt allvar. Det finns inget i hennes liv som är viktigare än utflykt. Hon ekiperade sig med stövlar och krävde att hennes slitna ryggsäck skulle fyllas med pannkakor. Vi lydde naturligtvis.

”Ufflykt! Min väska, mina stövlar”

Allt som ska hända på en utflykt hände:

  • Prästmorsan tuffade sig och kände att hon minsann var född skåning och har åkt på dessa landsvägar sedan barnsben. Sagda prästmorsa förväxlade Abbekås och Kåseberga och fick vända. Allas toleransnivå var fortfarande hög! Ingen skada skedd.
  • Lillasyster vägrade sitta på picknickborden som kommunen placerat ut. På utflykt sitter man på gräset. 
  • Alla vandrade, uppför och utför, ner och fram och tillbaka. Alla kände sig friska och starka på vägen mot målet. 
  • Alla vuxna bekräftade utflyktens extremt positiva inverkan på livet. Vad kul vi har! sa vi om och om igen, som om våra respektive inte skulle tycka det om vi inte sa det. Men det var liksom fint att vi sa det, för det är fint att höra. Dessutom såg Mediapappan ut som Jon Snow i Game of Thrones hela dagen och då blir Prästmorsan så kär. Det är ju bra! 
  • Trötta vuxna tröttnade på trötta barn. Gå själv! Ok, jag bär dig till grinden där borta… om du inte går själv får du ingen glass… Jag sa ju att du skulle ta gympaskor istället för stövlar, men du lyssnar ju inte! 

Helt klart en lyckad utflykt! 

Imorgon åker barnen för några dagars sommarlov med mormor och morfar. Prästmorsan och Mediapappan ska få några dagar av fullständig tystnad. Inga glättiga sånger från olika skärmar, inga oändliga samtal om helt sjukt ointressanta saker, inga vansinnesvrål vid läggdags…bara…största möjliga tysssssstnad…!

(14)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar