Annons
Annons

Fössta tossdan i mass!

Hurra! Mitt i snökaoset kom våren. Eller nej, det gjorde den ju verkligen inte! Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken. Snön lyser blå bak knuten, tomten är haffad av snuten. Någon varmare årstid är inte i sikte. Eftersom vi är vinterhatare av rang i denna lilla familj, så känner vi oss djupt kränkta. Snön är liksom en personlig förolämpning och alla blir på dåligt humör.

Annons

Vad kan då locka fram vårkänslor och gott humör? Att fira familjens smålänning såklart! Fössta tossdan i mass, vet ju varenda människa från Småland (och deras utsocknes närstående), är årets viktigaste dag och firas naturligtvis med massipantåta. Mediapappan är bördig från Kalmar och således firas denna högtid med pompa och ståt. Eller tja, med köpt prinsesstårta och kladdkaka till gräddhataren Storebror. Men oavsett, så firas det!

Mediapappan klädde sig fin, som en infödd smålänning bör. Studentmössa, broderad scarf och kavaj! Då är det fest!

Diskussion om vem som egentligen skulle skära upp massipantåtan utbröt. Lillasyster tyckte att hon var mest lämplig. Mediapappan tjöt Du är född i Göteborg! En duell medelst tårtspadar utbröt, en duell som skulle gjort Erik av Pommern (krönt till Sveriges kung i Kalmar 1397) stolt. Lillasyster slog till Mediapappan på tummen, men han gick ändå segrande ur duellen och fick skära första  biten av den lokalpatriotiska tårtan (tåtan).

Prästmorsan och Storebror tog allt med jämnmod. GräddhatarStorebror käkade två bitar prinsesstårta med grädde. Kladdkakan köttades med den förlorande tårtspaden av Lillasyster. Prästmorsan drack lugnt sitt kaffe, åt mer tårta än alla tillsammans och tittade på sin fina familj.

Tänk att mitt i snökaos och vinterhelvete, så får jag fira vardag och fest med de där tre. Tänk att de är mina. Mina massipantåtor <3

(34)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar