Annons
Annons

Good enough

Nytt år, nya möjligheter, starta från noll, nu kör vi, detta året ska jag…

Mitt flöde svämmar just nu över av 2017-hungriga entusiaster som tar sig an året, med hullet och håret. Fast hullet ska såklart bort och håret ska snajdas till på ett nytt 2017-sätt. Ingen avlägger några nyårslöften, alla sätter realistiska mål. Jag har såklart också många tankar kring hur det nya året ska utveckla sig och planer för vad som ska hända. Mest ska jag vara good enough. Faktum är att det ska genomsyra hela 2017. Jag är en duktig flicka. Högpresterande 30-somethingtjej, ni vet. I år bryter jag det. I år är jag good enough.

Annons

Jag är en good enough präst. 10 juni 2017 har jag varit präst i 10 år. Det är dags att jag inte ser mig själv som en rookie länge. Jag kan detta. Jag har samlat på mig erfarenhet av knasiga situationer, stress, press, människoöden, skratt och gråt. Jag stagnerar inte, men jag erkänner min kompetens. Good enough!

Snor/tandkräm/odefinierbar fläck. Ändå good enough.

Snor/tandkräm/odefinierbar fläck. Good enough.

Jag är en good enough mamma. Jag kan inte pyssla i timmar, jag lagar halvkass mat (jag är bra på sås! Gotta love sås!), jag kan inte klippa lugg eller rita en snygg traktor. Jag tappar humöret av trots och blir vansinnesirriterad på alla som påstår att de ”kan själv”(nej.du.kan.inte.hälla.ur.ett.fullt.mjölkpaket.själv.). Jag klarar inte när barn pillar på mig och väser gärna Rör mig inte! när en kladdig barnhand tvunget ska pilla under min tröja. En rolig communitysida för föräldrar berättade för mig att jag hade svåra anknytningsproblem när jag googlade ”barn som inte slutar pilla” för något år sedan.

Jag älskar när jag släpper begränsningar på skärmtid och/eller köper godis för att få två minuter helt själv i köket. Jag är faktiskt supermorsan ibland. Jag är bäst i världen på att berätta för mina barn att inget i världen ska hindra dem från att göra precis vad de vill och vara hur de vill och vem de vill. Jag tänker att det nog är det viktigaste. Good enough!

Underbara teknik, underbara barn som lär sig ny teknik på två sekunder, underbara vila som ges den förälder som får ligga i dvala ackompanjerad av glättig barnmusik.

Underbara teknik, underbara barn som lär sig ny teknik på två sekunder, underbara vila som ges den förälder som får ligga i dvala ackompanjerad av glättig barnmusik.

Jag hade varit mamma i tio dagar och jobbade stenhårt på att tycka allt i mitt nya föräldraskap var dåligt. Jag var allt annat än good enough.

Jag hade varit mamma i tio dagar och jobbade stenhårt på att tycka allt i mitt nya föräldraskap var dåligt. Jag var allt annat än good enough. Fet tyckte jag också att jag var. Dåligt av mig, att jag inte hade tappat de sista 15 kilona på tio dagar! Dessutom försummade jag jobbet genom att ha gått på föräldraledighet fyra veckor innan BF. Obs sant, jag tänkte så!

Jag är en good enough fru. Jag mer lik David Batras karaktär Ulf i Kvarteret Skatan (googla om ni inte minns, så har ni mig i ett nötskal) än den coola och streetsmarta soulgirl som nog alla trodde att Mediapappan skulle hitta och inte gifta sig med. Han hittade mig istället och det verkar ju funka. Ibland är jag cool, men mest är jag snäll faktiskt. Jag är full av trivial kunskap efter 34 år av konstant p1-lyssnande och uppskattar en bra spökhistoria. En gång fick han läsk i julklapp. Vem vill inte vara gift med någon som köper läsk i julklapp liksom?! Efter sju år tillsammans, så har jag slutat låtsas att jag är häftig och streetsmart och han verkar fortfarande vara rätt tjusad av prästmorsan. Good enough!

 

Ibland behöver man inte låtsas vara häftig, ibland kommer det helt naturligt. Åtminstone för somliga.

Ibland behöver man inte låtsas vara häftig, ibland kommer det helt naturligt. Åtminstone för somliga.

Jag ser good enough ut. 2017 tänker jag inte gå runt och tänka att jag borde se ut på något annat sätt. Jag tänker inte nypa i någon mage, inte dra brösten uppåt och tänka hur det skulle se ut med ett lyft, inte sucka ”ojdå, är det detta vi har att jobba med?” en glåmig dag i februari. Jag tänker sminka mig likadant som jag gjort sedan 1997 (med några väldigt svarta undantagsår runt 2000), träna för att må bra och äta mat jag tycker om. 2017 ska jag inte sluta snusa. 2017 ska jag inte gå ner i vikt. Good enough!

Hon den där med tänderna och ögonbrynen, henne gillar jag 2017!

Hon den där med tänderna och ögonbrynen, henne gillar jag 2017!

2017 – good enough!

(40)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar