Annons
Annons

Hälsningar från den andra sidan…

Ibland händer det att frisörer klipper sig själva, tänker jag. Sjuksyrror kollar sitt eget blodtryck. Tandläkare pillar lite extra för att kolla läget med tandköttet. Ibland förkovrar sig lärare med hjälp av självstudier och ibland köper kassörskan fil och toapapper i sin egen kassa.

Annons

Men visst kommer det stunder, då varje yrkesgrupp måste passera över till den andra sidan och få hjälp med rätt enkla saker, som helt enkelt inte går att utföra själv. Jag tror inte tandläkare borrar i sin egen mun…eller? Lärare fortbildar sig, frisören slingar kanske då och då håret på salong och prästen…ja, prästen skulle kunna döpa sina egna barn (vissa gör det), men det är ibland väldigt befriande att bara vara en enda roll. Inte prästmorsa, bara morsa. Inte ”just det, hans tjej är ju präst!”, utan bara hans tjej (fast fru). Att få sörja på begravning och inte ha fusklapp med barnets namn på dop. Det är nog lite som att låta en kollega putsa tandsten…

Jag tänker att det är viktigt att utsätta sig för andra sidan också. Att se att andra kanske tar sig an din karies eller dina slitna toppar från ett annat perspektiv än du själv skulle gjort. Och det allra viktigaste: attvi aldrig får glömma, att varenda en av oss är helt vanliga människor, med önskningar och krav, med fest och sorg, med liv och död.

Glad fredag på er!

 

(12)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar