Annons
Annons

IDAHOT-dagen 17 maj!

Idag är det sjuttonde maj. Grattis Norge brukar vi väl säga. Kul och trevligt med barn i bunad som sjunger glada sånger!

Sjuttonde maj är också IDAHOT, International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia. Alltså Internationella dagen mot Homo – , trans – och bifobi.

Annons

Vaddå, är det ens viktigt längre? Jag bryr väl mig inte om vem folk ligger med?! Nej, det hoppas jag verkligen att du inte gör, men på många ställen i världen är det fortfarande förbjudet och i vissa fall belagt med dödstraff att leva med den du älskar eller leva ditt liv som den människa du själv uppfattar dig. Och faktiskt – i Sverige är hot och hat fortfarande verklighet för många människor.

Kyrkan bär ett mörkt arv i hur HBTQ-personer har behandlats. Jag är stolt och glad över att få vara präst i en kyrka som aktivt jobbar för en förändring av det arvet. Jag är stolt och glad över att få arbeta i ett arbetslag där vi är helt överens om att vi flaggar med regnbågsflaggan, så att det syns i hela byn den 17 maj. För att alla är välkomna! För att mänskliga rättigheter inte är en diskussion utan en pågående kamp, i Sverige och världen.

 

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar