Annons
Annons

Kladdkakans dag – årets viktigaste dag!

Årets viktigaste dag! 7 november – kladdkakans dag! Nääää, ba’ skoja. 7 november är min födelsedag. Egentligen skulle jag kommit ut i januari 1983, men alla tuffa föds i vecka 34, det är allmänt känt.

Annons

En rolig anekdot från 7 november 1982 är att mina föräldrar nyss hade flyttat in i huset som blev mitt barndomshem. Huset var i ett…tja… sådär skick och min pappa hade fixat läckage i elementen, som annars stod och läckte vatten. På morgonen den 7 november skakade min mamma liv i min pappa och ropade Björn, vattnet har gått!!! Min far var inställd på att bli tvåbarnspappa i januari och hade bara vattensprutande element i tankarna , så han flög upp, greppade skiftnyckeln och rusade runt i huset för att leta efter läckande element.

Morgonen den 7 november 2017 började med att Storebror vaknade tidigare än de andra gratulanterna och roade sig med att få igång pyjamashjältarna på barnkanalen. Prästmorsan tänkte inte bry sig om det, utan blundade hårt och fokuserade på att vilavilavila på sin fördelsedagsmorgon. Sedan tassades det och tisslades, knölades och bökades och plötsligt dundrade en elefanthjord upp i sängen. Happy birthday sjöngs och jag fick äntligen – äntligen-öppna det stora paketet som stått i köket i en vecka (två barn har lyckats hålla sig från att berätta om innehållet!). Och i det låg…EN VÄDERSTATION!

Jag ser ut så. På riktigt.

Va? Nu undrar alla och envar varför det låg en väderstation i paketet. Alltså, jag har en rätt nördig inställning till väder. Jag tycker det är så himla spännande med lufttryck, moln och vindar. Det kanske är min töntigaste nördgrej. Jag fattar ju att en väderstation inte direkt gör att jag får VIP-biljett till tuffa gängets innersta krets…men vet ni vad? Jag är 35 nu. Jag har verkligen inget att bevisa för någon längre. Jag gillar väder. Jag gillar att säga ord som hektopascal och daggpunkt. Jag älskar min väderstation! <3

Vem älskar INTE en väderstation?

Montera vindmätare i skymningen…

Mätare/sändare utomhus

Åh vilken dag! Morgonmys med paket, lunch med mamma (parfym och orkidé, superpresenter! Pesto på Malmö central, superlunch!), väderspaningar med min present, lamm som Mediapappan lagade…och såklart – kladdkakans dag är ju årets viktigaste dag, så allt avslutades med kladdkaka med chokladglasyr. 

Nu är jag 35, tar ett glas vin i soffan, lyssnar på när barnen snusar i de vuxnas säng, kollar ibland till displayen på väderstationen, lutar mig mot Mediapappans ben och bara har födelsedag i hela kroppen. Grattis till mig, jag behöver inget mer, jag är rikast i hela världen.

Godnatt från Malmö, där vi ikväll har ett lufttryck på 1009 hPc, 0,2 m/s nordlig vind, 91% luftfuktighet,  och daggpunkt vid 3,1°C

(34)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar