Annons
Annons

Konstrunda med kvalitet och kvantitet

Kan vi prata om det här med barnalster? Inte barnalstring, det är jag färdig med. Barnalster. Barns alster. Som kommer hem i tusental!

Det är underbart. Timmar av kreativitet, underbart gulliga tankar, små vittnen om att de också då och då tänker på sina föräldrar under arbetsdagens gång. Jag har gjort en teckning till dig! är ju helt fantastiskt att höra 16.13 en regnig, sketen torsdag. Det är bara det…att det liksom ibland, stundtals, lite då och då…går inflation i barnteckningar.

Annons

Det produceras MILJONER!! Vilket är fullständigt normalt och underbart och alldeles, alldeles…ja, jag har nog inget ord. Jag säger inte att jag inte älskar barnens teckningar, jag vet bara inte var jag ska göra av dem.

Vi gjorde pärmar. Högtidligen ska de överräckas vid utflytt om sisådär 13 respektive 15 år. Bara det… att pärmen redan börjar bli knökfull. Fler pärmar? Jo absolut, men om ett år kommer vi bo i ett hav av pärmar. Rensa ut utan att de märker? Funkar bra med Lillasyster, men Storebror har järnkoll. Mamma var är den teckningen jag gjorde med bokstäver som dansar med siffror under en regnbåge? Vilken av dem, du har ritat typ 15 sådana? Jaja, men den där trean är grön. Jaså den! (i hemlighet: jag har ingen aning). Den tog jag till jobbet! (Herregud, jag står och ljuger för mitt barn. Måste gottgöra! Hur? Kanske glass? Nej, onyttigt! Eeeeehh, ehhh – skärmtid, det får duga!) Du, sätt dig med ipaden lite *gullegullegull*. 

Men visst, nog har jag tagit till jobbet. Tonvis. Somligt har åkt upp och fyller sin funktion – jag tittar på dem, tänker på barnen, saknar barnen, undrar vad barnen gör och åker slutligen och hämtar barnen. Bara det att…Nu är jobbet också en mättad marknad. 

Vi borde nog lägga en annons på blocket. ”Sökes: femrummare eller mindre slott för hängning av konst. Helst förstahand. Maxhyra: 500 spänn/månad. När konsten hängts upp, kommer vi behöva bygga ut för mer konst. Konsten består i huvudsak av dansande bokstäver och prinsessor”

Vad tror ni? Får vi napp?

 

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar