Annons
Annons

Kung byxlös

Jag köpte nya byxor i fredags. En präst använder, och sliter, en del svarta byxor. Jag köper överlag rätt lite kläder, men svarta byxor blir det något par om året. 

En affär har en modell som kostar lagom och sitter bra, alltså behöver jag varken prova eller planera inköpet utan kan gå raka vägen in i affären, bläddra fram ett passande par, betala och gå ut. Det passar mig mycket bra, att shoppa kläder i timmar är inget för mig.

Annons

Jag borde ha tittat. Jag borde ha provat.

Jag gick raka vägen in i affären, tyckte mig se byxorna, bläddrade fram min storlek, betalade och kände mig färdig. Det tog fem minuter. Det borde ha tagit 10.

Byxorna är inte av samma modell som jag alltid har.

Byxorna har ingen gylf. 

Vem kommer ens på tanken att designa ett par byxor utan gylf?!

Jag upptäckte detta 07.45 imorse. Av med lapparna och öppna gylf..nehej då…ok, åla in i dem då. En kamp om rumpan och halva kungariket utspelade sig sedan. Att byxorna passar, det kunde jag ju både se och känna, men att få på sig dem visade sig vara en studie i modern dans. Jag åmade mig och kråmade mig. Till slut kunde jag dra dem över prästastussen genom att hoppa och dra samtidigt.

Det är strumpbyxorna som syns. Ingen behöver vara orolig att prällan visar trosorna på internet.

Sedan drack jag kaffe. Sedan drack jag vatten. Sedan drack jag mer kaffe. 10.30, en halvtimme innan högmässans start gjorde sig kaffet påmint. Då skulle alltså byxorna av igen. Och sedan på igen.

Om jag behöll min värdighet? Naturligtvis, en queen är en queen. 

På golvet bakom orgeln finns ett rum. Där kan präster som köpt byxor utan gylf lägga sig på en matta och dra på sig byxorna.

Jag vinner ju ändå tävlingen om vem som har snyggast skor. För det finns en sådan tävling i svenska kyrkan (nej, det gör det inte…)

En gylf söker sin flock. En gylf är en gylf är en gylf. Den som inga gylfar har, hon får gå med rumpan bar!

(30)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar