Annons
Annons

Lagens långa arm

Tisdag förra veckan, telefonen plingar till. PolisSms var avsändaren. Jaha, vad har jag gjort nu? Var min första tanke och kom sen på att sms kanske inte är det vanliga sättet att kontakta brottslingar, så jag var nog ändå off the hook.

Annons

I alla fall, PolisSms ville att jag skulle kontakta dem angående en upphittad dator. Kommer ni ihåg det här? Att någon tyckte sig behöva min dator och lånade den lite utan att fråga om lov. Nu fanns den! Hurra! 

Kan du vara så vänlig att komma in och kolla om det är din dator? Jo, men jag har serienumret här, kan du inte kolla på datorn, så vet vi om det är lönt att jag kör? Njae, du får komma in. Men det är säkert din, ingen annan har anmält en försvunnen dator. Ok, har ni öppet på måndag? Jag har två barn med mig. 

Sagt och gjort. Måndag blev alltså utflyktsdag. Barnen packades in i bilen, frukostmackor breddes, alla var ganska glada. Ganska.

Ganska glada. Tre minuter efter, så tyckte ingen om sin macka.

09.50 anlände vi till metropolen Höganäs och upptäckte till vår förtjusning att det fanns en öppen toalett utanför polishuset. Någon hade rökt inne på toaletten. Det var också spännande. Lite äckligt, tyckte prästmorsan som ändå var den nikotinberoende i sällskapet. De andra tyckte mest att det var intressant med röklukt och fimpar i klosetten.

10.00 steg vi glada in på polisstationen. Lillasyster undrade lite oroligt om jag skulle få komma med dem hem sen eller om jag skulle sitta i fängelset nu. Exakt vilken bild hon har av sin mor är oklart. På frågan om varför jag skulle behöva sitta i fängelse, menade hon att jag ju tagit en dator. Nej, tjuven har tagit min dator. Jag har inte tagit något. Hon var inte helt övertygad.

Hemma hos snuten. To protect and serve.

10.02 bistod jag polisen med en sladd, fick igång datorn och upptäckte med detsamma….att det inte var min dator. Serienumret stämde inte, ramminnet var större än mitt och en kille som hette Stefan var inloggad. Alla sakerna hade vemsomhelst kunnat kolla. Men 9 mil enkel resa var kul, jättekul!

10.10 gick vi ut från polishuset. Barnen vägrade åka hem. Vi är ju på sommarlovet, vi kan inte åka hem nu, då blir det en dålig utflykt! 

10.15 bestämde jag att vi skulle åka till Kullens fyr. Där äter vi glass!!! ropade barnen.Genast fick jag göra dem besvikna och säga Rättelse: där äter vi glass på sommaren, det finns ingen glass där nu. 

10.27 anlände vi till fyren. Den höll på att renoveras och var klädd i byggnadsställningar och plast.

Vi såg ingenting. 

Måndag 23/10 2017 går till historien som världens sämsta utflyktsdag. Meeeen, kul för han den där Stefan som kommer få tillbaka sin dator. Den funkar, Steffe, trots att den fått sig en smäll på ena sidan. Kul, Steffe, skitkul!

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar