Annons
Annons

Lifehack deluxe

Jag hade en plan för ett jättelångt och intressant inlägg om naturvetenskap och religion och hundra andra smarta saker. Det kommer, men kanske på en dag när jag samlat tankarna lite. Just nu har jag en fredagsorkester med små apor i huvudet som dansar fram och tillbaka och sjunger Na-na-na-na-na-hej! Det är alltså på den nivån min koncentrationsförmåga befinner sig, jag har inga faktiska apor i huvudet. Känslan är dock den. Vem relaterar?

Annons
Handla med barn 16.30 en fredag. Affären bjöd på tårta. Mina barn sätter sig på golvet och skriker FREDAGSMYS. Gulligt. Jag gömde mig lite vid brödet.

Handla med barn 16.30 en fredag. Affären bjöd på tårta. Mina barn sätter sig på golvet och skriker FREDAGSMYS. Gulligt. Jag gömde mig lite bakom en brödhylla.

Jag bjussar på ett lifehack istället.

Inatt 00.23 trampades det i trappan. Vi vuxna hade kommit i säng sent och var rätt uppskakade efter att ha spelat ett spel som var så läskigt att jag inte kunde hålla i kontrollen eftersom jag var tvungen att ha en filt över ögonen hälften av spelet. Mediapappan försökte få mig att spela, men jag bara pep. Vi kom således i säng ungefär samtidigt som Storebror elefantstegade ner och var otröstlig. Han hade växtvärk. Det är ju jättejobbigt! Det sitter kvar någon slags kroppsminne hos mig hur det känns. Långt, långt inne i benet sitter någon släkting till tandtrollen eller någon annan läskig som bor inne i kroppen, med en rörtång och drar i skelettet. Minns ni? Vi klappade, försökte skoja, kramades, men inget hjälpte. Storebror ville ha plåster. Vi har inga plåster. Det brukar vi ju såklart ha, men de tog slut under en plåsterbonanza när alla (alla två allså, resten av alla är inga stora plåsterkonsumenter) hade ojojoj-akackack-ont för någon vecka sedan. Storebror grät, Prästmorsan blev irriterad för att han inte gav sig angående plåster, Mediapappan (trevligare än Prästmorsan nattetid) hade sympatier, men kunde ju inte fixa plåster mitt i natten.

Då slog det mig – bandage! Trosskydd! Upp till badrummet och ner igen som en skottspole. Barnet plåstrades om med trosskydd och var extremt nöjd över bandaget. Mediapappan har fortfarande inte slutat skratta.

Alla somnade gott.

När fredagskänslan infunnit sig och två utslagna päron försökte kolla på På Spåret (tog Athen på 8, bommade Bali, drog för tidigt och chansade Sri Lanka och missade sista resan pga bråknattning som krävde dubbelbemanning) hörs plötsligt följande dialog:

Lillasyster: Jag fick oooooont!

Storebror: Vi har faktiskt inga plåster. Kommer det blod?

L: Jag vill ha plååååster!

S: Mamma har bandage! Mamma, vi behöver bandage! 

Genast fick mitt nya lifehack återanvändas! Det blev omplåstring av osynliga sår och trasiga magar, fötter och händer. Nya plåster får ju naturligtvis införskaffas, men jag tänker vara nöjd över mitt nya husmorsknep. Jag ser nästan fram emot när det kommer näsblod och jag triumferande får hiva fram tampongerna.

manne-binda

”Tamponad tack, syster”

stella-binda

”Nu känns det bra!”

PS. Ni missar väl inte att köpa Allas nummer 5? I butik nu! Yours truly är med med sin första krönika. En gång i månaden kommer min söta nuna och vässade penna pryda Oss emellan-spalten.

16343768_10154266608988161_1289969715_n

PPS Ni missar väl inte heller mitt konto på Instagram? In och följ @himmel.och.pannkaka så missar ni inte när bloggen uppdateras eller andra små vardagsfunderingar.

(9)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar