Annons
Annons

Lifehack deluxe

Jag skulle bara ta ut soporna. Barnen lekte lite stillsamt på yttertrappan. Nej, vem försöker jag lura? Mina barn leker inte stillsamt. Rättelse: barnen satt och kastade upp småsten i luften och jublade när de nerfallande stenarna träffade syskonet i huvudet.

Annons

Jag bar två soppåsar i händerna, tassade förbi på trappan och kom på att jag inte fällt upp smällen på dörren.

Barnen, se till att ni inte…

PANG! KLICK!

…stänger dörren…!

Ok, ingen panik! Jag har varit i värre knipor. Tänk, tänk, tänk!

Oj! Är det låst? Varför har du låst dörren, mamma?!

Den där djupa orättvisan i att vara vuxen, alltså. Att inte få skrika Jamen det var väl förifan inte jag som låste dörrhelvetet!! Att hålla lugnet, att svara pedagogiskt…

Jag gick en panikrunda runt huset. Grannarna fick en spelat glad nick, för inombords hade jag redan spenderat semesterkassan på en låssmed. Då såg jag det! Jag har som god vana att stänga fönster efter vädring, men ett källarfönster har jag aldrig öppnat. Någon annan har däremot det. Det är lite läskigt att tänka på att ett fönster stått öppet hela vintern, men just då var jag den fönsteröppnande människan djupt tacksam.

Då började nästa utmaning: klättra in. Tänk dig att Svansjön skulle dansas av kameler. Programbladet till den föreställningen skulle kunnat innehålla dessa bilder:

 

Fotografen överraskar med en selfie!

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter…

(38)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar