Annons
Annons

Lille bråkafton

Bakom varje perfekt julbarn du ser i ditt flöde, så finns dettimmar av kladd, disk och bråk. Jag lovar!

Bakom varje perfekt julbarn du ser i ditt flöde, så finns det timmar av kladd, disk och bråk. Jag lovar!

Du som tror att andras jular är perfekta. Du som tänker att andra har barn som älskar att baka fint, håller sams och som skrattande tindrar under alla julförberedelser. Idag vänder jag mig till dig. En digital high five till dig!

Annons

Det började på morgonen. Med morgonen menar jag 06.08. Lillasyster ville komma ner, fine. Storebror var arg som ett bi på hela världen. Han är det ibland och tja, det har han ju all rätt att vara. Det finns få saker som gör mig så illa berörd som när man kräver att barn ska vara glada hela tiden. Ändå hör jag mig själv säga ”skärp dig!” så fort han är sur. Herregud, vem ska skärpa sig egentligen?

dsc_4681

Ögonblicksbild från när vi var sams. Vi var det också, stundtals.

Dagen skulle innehålla matlagning och julgodistillverkning, följt av provsmakning och vinst av miljoner och bilar och trettio kilo kaffe. De senare sakerna återstår att se. Jag får ångestvallningar av tanken på att behöva ringa till TV. Ändå, tänk om vi vinner en bil! Fast det gör vi ju inte. Fast tänk om… etc etc.

dsc_4656

Mediapappan gör senap. Jag vet inte när matberedaren senast torkades av utvändigt. Kanske aldrig. Det blir spännande för arkeologerna om tusen år!

Ingen har bränt sig, fysiskt. Jag och storebror har ändå växlat några själsliga svärdshugg där ”jag vill hellre titta på ipaden” och ”Nu lägger jag undan kaveljäveln!” är några personliga favoriter.

Min underläpp har sett exakt likadan ut halva dagen.

Min underläpp har sett exakt likadan ut halva dagen.

Vi tar det härifrån. Det ska gå dåligt på genrepet. Imorgon blir det julfrid. Om jag går med på att spela upp Guldlock och de tre björnarna fyra gånger, så kanske det till och med blir julfrid ikväll.

Jag tänker att ibland är vi världens finaste familj. Och att vi är det nu också. Vi är på riktigt och då får man ägna tre fjärdedelar av lille julafton åt att bråka. Jag ska se till att sista fjärdedelen blir fin. Nu ska jag koka gröt och sedan leka Guldlock. Nej förresten, jag leker först. Det är nog viktigt att jag leker först.

Tänk vad fina vi kan vara.

Tänk vad fina vi kan vara.

 

(25)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar