Annons
Annons

Livstecken

Hallå prästmorsan, var är du?

Här är jag!

Här. Här är jag!

Konfirmandläger i två veckor. I världens ände. En otroligt vacker ände av världen, men så sjuuuuuuukt långt hemifrån. Jäkkvik heter orten, typ 200 mil hemifrån.

Annons

Från Malmö åker man till Stockholm, från Stockholm till Skellefteå, Från Skellefteå till Arvidsjaur, från Arvidsjaur till Arjeplog och från Arjeplog till Jäkkvik.

Två veckor i två väskor…

Jag har varit på många långläger tidigare, men det var innan barnen. När jag fick barn var det liksom uteslutet att åka hemifrån två veckor på raken. Inte för att stackars Mediapappan inte kan rodda hem och barn i två veckor, för det kan han, utan för att två veckor har känts som hundra år. För mig mest, tror jag.

Dans-trion. Det går ju ingen nöd på dem.

Det kommer bli fantastiskt, det är jag övertygad om. Långläger är alltid kul och miljön är helt galet exotisk för någon med skånsk mylla upp till knäna. Är inte Johanna mer ballerinaskor och högklackat? undrade en väninna till min mamma. Jo, så är det. Jag sitter här i vandringskängor och små ploppar till örhängen, utan smink och våldsamt praktiska kläder. Lite vilsen. Lite lägtanssjuk. Lite ur mitt element. Men – också helt galet förväntansfull. Jag hör glada tonårsröster som stimmar, fåglar som sjunger och tittar på en sol som aldrig går ner.

Livet, hörrni. Livet!

(20)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar