Annons
Annons

Lucka 10. Vi komma, vi komma… inte längre

Från pepparkakeland. Det är därifrån vi kommer. Åtminstone i luciasammanhang, gällande en viss bestämd ung dam. I två år har hon engagerat sig hjärtligt i luciatåget. Första året fick hon titta på bilder av luciatåg och peka vad hon ville vara. Hon pekade på pepparkakan (föga förvånande, klart en 20 månaders människa pekar på kakan…). Förra året hade hon lät sig prata och var mycket bestämd: pepparkakeland! Ok, ok!

Annons

I år har hon inte heller vacklat en sekund. Där Storebror stundtals bytt inriktning (tärna-tomte-stjärngosse), har hon nu inträtt i den drottninglika roll som anstår en treåring som insett att här finns ett fält för självbestämmande. Det finns bara ett alternativ: Lucia. Med krona. 

En luciakrona känns väldigt mycket som en engångsinvestering. Du köper liksom inte luciakronor fler gånger i livet. Jag har bara ägt en. Jag vet inte om det var något magiskt hållbart med 80-talets formpressade plast, men jag kan helt ärligt säga att jag bar samma luciakrona från tre års ålder till…tja…nio? (å andra sidan slits ju inte en luciakrona särskilt intensivt…) Och idag kan jag känna att behovet av att äga en luciakrona har minskat drastiskt.

Idag införskaffades hennes höghets regalier. En femtiolapp kostar lyckan. Plus batterier…men det hoppades prästmorsan att vi hade hemma. Gissa om vi hade det? Nej, några ledsna AAA låg lite utspridda i skafferiet, men några AA fanns inte. Det brukar inte vara så populärt att stjäla batterier från väggklockor och spelkontroller, så kronan är än så länge släckt. Ingen bryr sig, allra minst ljusets drottning själv. Bara det att kronan finns, gör att hon brädar alla som gått på fest i Blå Hallen ikväll.

Vi är ju uppenbarligen av samma skrot och korn hon och jag. En drottning – it takes one to make one!

1985:

2017:

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar