Annons
Annons

Lucka 12. Tunga fjät.

För sex år sedan väntade jag barn. Jag var i typ vecka 23-24 och extremt hormonig. Då kunde vad som helst som gällde barn få mig att storböla. Lucia var bara en av sakerna. Uppenbarligen skrev jag detta:

Annons

Peanut var alltså arbetsnamnet på bebisen.

Och visst blev det luciatåg två år efter. Då var han tomte och fattade absolut ingenting. Året efter var han också tomte och, liksom många stora konstnärer, så fixade han inte pressen av all uppståndelse. Sedan dess har han varit tärna.

12 december är i många hem en galen fixarkväll. Detta hem är inget undantag. Linnen som legat hopknycklade längst in i garderober tas fram och inspekteras. Synålen och den vita tråden måste fram för båda barnen, strykjärnet plockas fram och ett soffbord blir strykbräda. Lillasyster har redan haft sin nya luciakrona i golvet typ fem gånger, så en lampa gliser. Hon får skylla sig själv, det är liksom för sent att göra något åt.

I år har Storebror bestämt sig för att vara just strutkille. Linne, stjärna, strut.

Struten vägrade hålla sig strutig, på strutars vis. Den föll och trillade på alla håll eftersom en platt strut på ett runt huvud har en tendens att inte stanna kvar. Mediapappan fann på råd, såklart. I min värld, så hade lösningen nog varit att konstatera att struten faller av, håll fast den eller låt den falla. Mediapappan är mer lösningsfokuserad och gjorde genast tre bollar av folie. En liten längst in, som får sitta kvar under hela luciatåget. 

En i mitten och en stor längst ner. Detta får sedan marinera struten ett dygn, för att räta ut alla felvikta veck. 

Nöjd_kille_87

Nöjd_kille_12

Själv tänker jag mest att det hade varit skoj om någon gjort något otippat i ett luciatåg någon gång. Typ koreograferade Personal Jesus av Depeche Mode. Det hade ju varit rätt oväntat. Och väldigt festligt!

För 15 år sedan var jag berusad på någon lussevaka. Idag stryker jag lucianattlinnen. Skönt att det inte är tvärtom.

Godnatt!

(14)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar