Annons
Annons

Lucka 27. Hamsterhjulet

Lucka 27? Nej, vet ni nu lägger vi av med julkalendern, eller?

Vid närmare eftertanke, så hade jag nog uppskattat att ha lite lucköppning under året. I sommar ska jag nog ha en julikalender. Påminner ni mig om det? Vet ni, jag ska banne mig lägga in en notis i telefonen om det. 30 juni ska det pipa högt i telefonen och en julikalender ska få sätta igång. Jag kommer vara på konfirmationsläger då, så det kan nog bjussa på en hel del överraskningar.

Annons

Åh juli…den som ändå fick gå ut och bli varm (inte för att juli är en garant för värme, men ändå). Ett glas rosé på trappan en ljus kväll…semester…

Fast nu är det nu. Nu är det kontor och prästkrage och kontra räkningar och passa expeditionstelefon. Tro det eller ej, men kanslisten (som håller ordning på präster och papper och församlingsbor och almanackor och kyrkobokföring och exakt alla detaljer om allt) måste också vara ledig då och då. För att inte allt fullständigt ska braka samman, så sätts då någon in som lite försynt ska svara i telefonen. Mellandagarna 2017 är någon jag. Förra året var någon någon annan. Nästa år likaså (hoppas jag).

Jag har några viktiga uppgifter, för att huset ska stå kvar under tiden alla andra är lediga:

  1. Vattna blommor. Det kommer jag att misslyckas med, det fattar alla. De kommer vara stendöda. Sorry.

    Du är vad du äter.

  2. Äta upp allt godis som ligger kvar sedan olika julfiranden. Begravningsbyråchokladen (årets julklapp från dödenbranchen – varje år!) ska enligt påbud bara ätas när alla är på plats för att fika. Men jag är ju alla på plats som fikar just nu. Rimligt antagande: jag äter upp chokladen.

    Du är vad du äter, del 2

  3. Svara i telefonen. Det kan jag! Det är jag rätt bra på, till och med. Jag kan verkligen vara hur trevlig som helst. Lösningsfokuserad är jag också, skriver små lappar till folk som är lediga, så att de har tonvis med arbete att ta tag när de kommer tillbaka. XX ringde, något om en gravplats. Lös det i januari! Det kallas att effektivisera mellandagsarbete.

 

Alla fattar ju att det enda jag vill är att åka hem. Imorgon måste Mediapappan skriva färdigt sin uppsats, så då ska små kottar få följa med mamma till jobbet. Det blir spännande. Så spännande att det till och med blir ett blogginlägg? Kanske! Stay tuned…

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar