Annons
Annons

Lucka 9. Roadtrip!

Jepp, jag missade lucka 8. Sorry. Det kom ett fredagsmys emellan. Det gör ju det ibland och så måste det vara.

Idag tar vi igen det med råge.

Idag var det stora roadtrip-dagen. Den lediga lördagen innan julgalenskapen börjar. Fin och rolig galenskap alltså, you can’t spell galenskap without love and gullegull (jo det kan du, men det är ju inte poängen).

Annons

Vi köpte ett lamm! Som inte lever, trots att det hade varit rätt gött att ha en liten gräsklippare på tomten. Min gamla kollega på bästkusten driver ett litet lammjordbruk och säljer således jätte-ekologiska, västkustska lamm.

07.15 kollade vi på julkalendern på play, slängde ner matsäcken i väskan, toppade upp termosmuggen med extrastarkt kaffe and hit the road, route E6!

När vi körde över Hallandsåsen, jublade hela bilen! Nu är vi i Halland, barnen! Åh jag ÄLSKAR Hallang! hördes från baksätet. Oklart vad som är just precis SÅ himla gött med Halland (Hallang), men visst, det är en bra del av E6 och skönt att hastigheten är höjd till 120, så visst – vem älskar inte Hallang?!

09.17 kissa i Laholm!

11.30 rullade vi upp för Tjörnbron, min gamla pendlingsväg. Så många gånger jag rullat upp på den. I glädje och sorg, gravidspyende, stressad, avslappnad, försenad (har fastnat på samtliga fartkameror på Tjörn), helg och vardag. Visst känns det i hjärtat att åka över just den bron…

Sen fick vi hälsa på fåren. Det var väldigt gulligt. Storebror, the ultimate city kid, stod utanför stallet. Han är extremt känslig för lukt. Han vill ha betong och biografer, city lights och avgaser. Typ som sin mamma då, med undantaget att mamman gillar att klappa djur och inte bryr sig så mycket om lukt. Fast när vi fått kaffe och lekt med andra barns leksaker, så var han mycket bestämd med att han ville bo på gården. Han skulle inte med hem…inte förrän han kom på att han hade blivit lovad att åka inom det älskade gamla Biskopsgården, Öhmans gamla Gbg-hoods, för att kolla på sin gamla förskola, parkeringen där Lillasyster föddes och inte minst huset. Så efter två timmar på fårfarm, packade vi bilen full av lamm och drog mot Gbg!

Lillasyster, tackan Lady och fårbonden Anna i samspråk om livets väsentligheter…

Så, till sist landade vi på Hisingen. Älskade, älskade Biskopsgården! Vi tittade bara, för vädret kylde på, solen sjönk snabbt och Prästmorsan hade ingen lust att köra på en nerisad motorväg i mörker. Vi ville nog egentligen gå av och gå lite. Titta på vårt hus och ta en promenad, en riktig Biskan-prommis…men vi höll oss. Det är alltid lite konstigt att vara gäst på ett ställe som man tidigare tillhört. Storebror, som har ett lite märkligt sentimentalt drag, ville titta länge på gamla förskolegården. Det var tydligen så roligt där. Han kom inte ihåg att han var två, mest åt sand och ville gå in och läsa Alfons…och fick sjunga frikyrkliga Jesussånger i luciatåget…som han grät sig igenom i mitt knä. Pingstkyrkan var huvudman för förskolan, extremt duktig personal, men mycket Jesus på Lucia och en pastor som kom och lagade fisk en gång i veckan, vi kallade honom Pastor Lax. Oavsett, så var det fint att kolla på de gamla grannskapen. Mina barn är födda i den stan, vi gifte oss där, vi levde våra liv där så länge…och det sätter ju spår i hjärtat. Åh, vad jag alltid kommer att älska Biskopsgården! 

Sen åkte vi hem. Till Malmö! Fina, älskade Malmö, här vill vi också vara. Här finns också hjärtat. Det är fint att ha hjärtat lite överallt, då är man ju alltid hemma någonstans.

I Falkenberg hade Lillasyster somnat och storebror började tröttna rejält på att bara sitta i baksätet. Visst är vi i Malmö snart, mamma? Nja, det är en stund till, gubben… Om vi inte är hemma om 50 grader, så blir jag arg! Oklart vad det egentligen betydde, men tydligen var vi hemma inom 50 grader, för han var rätt glad när vi kom hem. Njae…rätt sur faktiskt, nu när jag tänker efter…borde nog ha skyndat mer, kanske körde jag på 100 grader…?

En fin dag blev det, i alla fall! Och i frysen ligger ett lamm i lite olika bitar. Vi har mat för fem kompanier, kom och ät!

(32)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar