Annons
Annons

Lunchtips i Malmö

…eller njaeaaeae? Tips vet jag inte…

Förra veckan ropade Storebror från baksätet: Titta, där ligger något som heter Livs café! kan vi gå dit och fika? Till saken hör att både en kusin och en kompis heter Liv och känslan av Livs café blir ju såklart jättefestlig. Jag såg själv inte skylten (eftersom jag körde bil och är en duktig bilist som inte tittar åt sidorna bara för att mitt barn vill fika), men lovade att på måndag ska vi självklart fika där.

Annons

Jag googlade lite, för jag ville ju ändå kolla på vilken slags förrättning min son skulle dra ut mig. Något Livs café i den delen av Malmö hittade inte google åt mig. Jag anade lite oråd, men inte värre än att löftet skulle hållas. Klart vi skulle fika där på måndag! Lite oråd anades också eftersom gatans vi kört på inte direkt är den mysigaste i Malmö, utan en genväg mellan Mediapappans skola och motorvägen till förskola/jobb. En genväg på gränsen till…tja, ett industriområde/rangerbangård/odefinierbara silos och lite skumma bilverkstäder. Hade jag startat ett mysigt fik, så är inte det platsen jag hade valt. Men jag försöker att inte vara fördomsfull. Även människor som jobbar i industrihamnar och skumma bilverstäder behöver ju faktiskt äta lunch på mysiga ställen på vanliga vardagar!! Vem är jag att utesluta dem ur mysigheten? Jag har ju inte mysmonopol bara för att jag har ett mysjobb!

Det hette inte Livs café och drevs av en mysig Liv som inrett en mysig lokal med mysiga bord och serverade mysiga kanelbullar. Jag borde lyssnat på min mysiga magkänsla.

Det hette Livs & café och var en jourbutik med mathörna. I rest my case. Jag hade anat det, djupt nere i maggropen, men litat på mitt barn. 

Jag fick linssoppa för 49 spänn. Det var jag nöjd med. Den var god och varm och lagom sur. Som jag. Du är vad du äter! Barnen fick lunchmackor inslagna i plast. Tre tuggor in, så behövde de kissa. Jag behövde gå därifrån. Så vi tackade hjärtligt, torkade upp våra smulor, köpte en liten bit choklad och åkte hem och kissade.

God linssoppa och macka utan tallrik.

Du mysiga Liv som känner ett kall att öppna ett mysigt fik – snälla gör det! Jag kommer direkt och myser  och köper kanelbullar och bryggkaffe. Barnen får peka på vad de vill och vi stannar länge, för du har nog en mysigt inredd toalett. Kanske dekorerar du inte borden med gravljus. Kanske säljer du inte tobak inlåst i ett rånsäkert skåp och kanske är inte energidricka och kexchoklad huvudposter i din bokföring. Hör av dig, mysiga Liv! Jag kommer!

Gravljus.

Ps. Här kommer en brasklapp: Om man jobbar i närheten, så är det säkert ett ypperligt ställe för en lunchmacka till bra pris och god soppa som gick att ta med. Killen i kassan/köket var trevlig och pratade intresserat med barnen. Hade vi inte haft förväntningar på ett litet mysigt café, så hade besöket varit u.a.

(17)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar