Annons
Annons

Meningen med livet

Välkommen till filosofiska klubben!

Jag sitter på ett tåg från Stockholm till Malmö och reflekterar över några dagars personalresa. Vi gör såna saker ibland, liksom många andra arbetsplatser. Minns ni när Sveriges radio och Aftonbladet granskade resor som svenska kyrkan gjorde? Absurda resor med konstigt redovisade kvitton med alkohol och rätt märkliga aktiviteter. Denna resan har haft ett schema som kyrkorådet (dvs medlemmarna) har godkänt och ett digert program som kommer få efterverkningar i verksamheten. Så, då har vi det avklarat (i fall någon undrade om jag festat upp församlingsbornas pengar).

Annons

Måhända är jag lite trött och sliten efter långa dagar, men jag tänker att mycket det vi har fortbildat oss i har handlat om människors sökande efter mening. Det är liksom grunden för min branch. Människor söker mening. Människor söker efter någon som berättar att de duger, att de räcker till bara genom att vara. Ofta begår kyrkan misstaget att istället lägga på ännu mer prestation och ibland glänser vi till och bekräftar människor just för att de är människor.

Jag har lärt mig så mycket! Om mig själv och min roll som präst i en kyrka i ett samhälle som inte alls är så sekulariserat som det ser ut på ytan. Bara det att kyrkobyggnaden kanske inte längre är platsen för livsfrågorna…

Så här sitter jag på ett tåg och tittar på människorna omkring mig. Tänk att de är så fantastiska allihopa, tänk vad de längtar, drömmer, söker, älskar, hatar och bara…finns! Tänk vad fantastiskt att alla finns!

Nu lutar jag mig tillbaka och blundar lite och uppmanar dig att tänka på det fantastiska att du finns!

Liten bildkavalkad:

Barnens lekkyrka i St Jakobs kyrka. Superfin och användbar – inget museum utan en riktig lekplats inne i kyrkan!

Så himla pretto, men riiiiiiktigt spännande!

Karolinska gravkapellet i Riddarholmskyrkan. Så många kistor för barn…

Och så klart granen på NK. Så himla fin!

 

(14)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar