Annons
Annons

Micropausen

Idag är en sån dag. En dag som började klockan 06 (06.30, vem försöker jag lura?) och inte kommer att sluta förrän solen sänker sig och alla små barn redan sover. Jo, så ser ju de flesta dagar ut för alla människor, men just idag är en sån dag som inte har någon naturlig vila, utan har aktivitet från 08-21. Ingen paus. Det är liksom en flygande fläng. Små detaljer som måste funka för att inte hela dagen ska bli förskjuten.

Annons

Häromdagen fick jag frågan när jag vilar egentligen. Det är nyttigt att få den frågan. Jag behövde nog tänka till. När vilar jag egentligen? Förutom att jag sover som en stock på nätterna, så gör jag inte det så mycket. Och då slog det mig att jag inte saknar det så mycket. Jag behöver inte det. Men jizzez, klart jag behöver vila. Alla behöver vila och jag är ingen omänsklig wonder woman. Jag tillhör bara den kategorin människor som vilar i språnget. Tror jag.

Idag har jag vilat i fem minuter framför hjärndöda fakta om Game of Thrones, som belöning för att jag gjort allt i ordning för kvällens träff med årets konfirmander. Vila – check!

Kolla vilken duktig, alla papper i ordning!

Sen vilade jag mellan två telefonsamtal i jobbets soffrum. Mest stängde jag dörren dit och stirrade lite tomt framför mig. Vila – check!

Sen vilade jag genom att dricka kaffe på café istället för att äta lunch hela lunchtimman (åt snabb lunch innan). Kollegor, skvaller och segelbåtar! Vila -check!

Kolla vilka fina kollegor!

Och sedan den helt oväntade vilan- fixarkväll på förskolan. Jag trodde det skulle bli helt engeritömmande, men det blev faktiskt påfyllning. Måla en sifferorm på en förskolegård tillsammans med barnens pedagoger visade sig vara en rätt ok kvällsaktivitet även efter kvällsjobb. Typ vila – check!

Kolla vilken fin gård! Gissa vilka barn som blir glada imorgon…

I kyrkan finns det något av en kultur att ju tystare desto bättre. Det är fint och bra att åka på retreat. Jag fixar inte det! Jag funkar inte så. Tre timmar in i en retreat (alltså några timmar eller dygn beroende på typ av hel tystnad), så vill jag åka hem. Sån är jag och vet ni vad, jag är lika utvilad eller trött som någon annan. Jag bara funkar inte så. Jag funkar inte tyst. Ge mig en stads-retreat! Ge mig puls och rörelse! Ge mig något att göra!

Jag vilar i bruset! Jag vilar just där det händer. Stormens öga, mittemellan två kraftiga vindar, där kan jag sätta mig i bilen och käka en vardagskaka!

Ingen kaka är som vardagskakan!

Hur vilar du?

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar