Annons
Annons

Min bror och jag

Min bror fyllde 40 i veckan och ställde till med kalas igår. Som alltid när det är kalas på g är barnens förväntningar extrema. Bara ordet kalas ger dem en glasartad blick och man anar att en fantasivärld där det ständigt är kalas pumpar i deras hjärnor. Det är fint! Det piffas med hårklämmor och avkrävs löften från alla och envar att inte avslöja presenthemligheter. På det stora hela väldigt gulligt, på något lite klistrigt Astrid Lindgrenskt sätt. Jag har liksom inte avlat fram Tommy och Annika, men ändå är det sockriga 50-talsbarn som kliver in på kalaset. Dock oerhört sött!

Annons

Att ens syskon fyller 40 är en rätt speciell känsla. Egentligen inget konstigt, men det är få människor du verkligen har följt hela livet. Din partner lär du ofta känna som vuxen och dina föräldrar var vuxna när du föddes. Med ett syskon delar du en livshistoria som är exklusiv.

Vi har delat baksäte i bilen, delat samtal och lekar vid den typ av släktkalas där bara vuxna var med, delat TV-soffa, godispåsar, föräldrairritation och skolgård på lite avstånd. Syskon gör saker som att gå in på varandras rum utan att knacka, fisa högt och sedan gå ut igen. Vi har sett varandra vara barn och bli vuxna. Olika människor, olika liv. Och ändå ett gemensamt sammanhang, en gemensam historia.

Nästan på dagen 35 år sedan (kolla in brorsans virkade mockasiner, gotta love 1982)

För nu är vi osvikligen vuxna. Det går inte att göra något åt och det är så det ska vara. Vem som helst kan snacka om att ålder bara är en siffra och ha barnasinnet kvar. Fine, jag köper det, men det tar inte bort att vi faktiskt är vuxna nu. Vi är lika gamla nu som våra föräldrar var när vi upplevde alla de där sakerna i baksätet, på vuxentillställningar, i TV-soffan.

På tisdag fyller jag 35, igår firade vi min brors 40-årsdag och det var fint att skåla för livet- so far, so good.

Han till vänster bär inte längre virkade mockasiner, hon till höger kan lyfta nacken och fixera blicken. Annars är rätt mycket likt bilden ovan. Eller inte. Både ovh. På samma gång. (Bild: Sarah Hill)

 

 

(13)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar