Annons
Annons

Min dag i bilder

När bloggen var helt ny, så skrev jag ett inlägg om vad en präst gör hela dagarna, egentligen. För vi jobbar ju 40 timmar i veckan. Sant! Den där timmen på söndagen ger utrymme för 39 andra arbetstimmar att fyllas av…ja, vaddå?

Annons

Nu har jag fått en hel drös nya läsare, så jag tänker att jag bjussar på en vanlig dag igen. Jag sticker inte under stol med att jag älskar vardag. Lediga helger kan ge mig prestationsångest och högtider är oftast intensiva jobbperioder för mig eftersom våra stora högtider ofta har att göra med att Jesus hade en fis på tvären och därför måste vi äta semlor och gå i kyrkan.

Så välkommen till min onsdag, en helt vanlig dag i veckan!

06.45, alldeles för sent och alldeles för tidigt på samma gång.

07.45 processen att komma ut till bilen är a never ending sto-ory

08.45 Ett påsklandskap (med body builders på korsen), en diskborste, hörlurar och påskägg – allt klart för påskvandring med två förskoleklasser.

10.45 Work, work, work, work, work, work, you see me I be work, work, work, work, work, work

11.45 Byter kontor till musikernas, bestämmer psalmer och går igenom musik inför söndag.

12.45 eftermiddagsgruppen med 11-åringar ska få lära sig om den judiska påsken. Prästen hackar mandel!

14.45 Fezzzzt!!

17.45 hemma, grillar.

18.45 ”det var segt”, ”jag tycker inte om”, ”Jag tyckte det var gott”, ”Det är inte det godaste fläsk jag gjort”. Alla fyras omdömen. (ps. det finns tomater bakom mjölken, vi får inte näringsbrist)

19.45 Läggdags. Ingen vill.

21.45 Nöjda vinnare i striden om att sova i sin egen säng. Två barn i sina föräldrars bädd.

Vardag, det är nog det vackraste ord jag vet.

(16)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar