Annons
Annons

Morgonrutiner (igen!)

Jag har sagt det förut -vi har helt hopplösa morgonrutiner. Ingen vill gå upp, ingen vill klä på sig, ingen vill iväg, ingen vill något annat än att vända sig om och bara somna om. Helst många timmar till. Det är ju något väldigt positivt egentligen, att vi har fostrat barn som absolut inte vaknar innan 08. Fem av sju dagar i veckan ställer det ju dock till med problem eftersom ingen av oss går upp. Istället rusar vi vuxna upp precis på marginalen och springer runt varandra. På något magiskt sätt blir vi påklädda…och på något ännu mer magiskt sätt får till slut barnen på sig kläderna också.

Annons

Förutom det där att vi inte kommer upp när vi ska, så har vi hittills inte hittat något större fel på morgonrutinerna. Vi lallar liksom omkring och suckar över att en rätt snabb påklädning kan förstöras av att det kan ta sju (7!) minuter att ta på sig skorna. Men vad är det som gör att barnen är så infernaliskt långsamma?

Idag kom vi på det.

Idag föll poletten ner.

Det är vi.

Det är de vuxna.

Det är föräldrarna.

Du, barnens hår, är det, det som är cendré? Njae, mer bruna va? Eller nej, mer cendré kanske. På sommaren blir de ju jätteblonda! ja, men det brukade jag också bli. De har exakt samma hårfärg som jag hade när jag var liten. 

Sen går jag och hämtar ett fotografi på mig själv som treåring och börjar jämföra, med en rufsig tuss under täcket. Sätter fotot  bredvid, kollar slingor. Som att vi på något sätt har tid med det! Som att det där och då har minsta lilla betydelse! Det är ju inte konstigt att vi 07.55 står och hetsar i hallen om skor och hästsvansar, om vi 25 minuter innan dess har gjort grundliga pigmentundersökningar.

Extremt relevant information.

Var och en förstår att det inte är de vuxna som borde vara vuxna här. Vi borde ge barnen bilnyckeln, visakortet och väckarklockan. Kanske bli det ingen förändring, men en sak är säker: vi kommer inte bry oss om hårfärg 07.25 en iskall tisdag. Vi kommer nog lite bry oss om något mer alls faktiskt. Vi kommer bara få vända oss om och sova sött.

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar