Annons
Annons

När börjar grillsäsongen?

Nu börjar grillsäsongen! Den är redan här! Minns ni när jag höll på att gå under i februari? Nu är jag tvärtom. Nu bara toklever jag. Dödstrött efter tre extremt intensiva dagar med konfirmander i Tyskland, men livet har kommit tillbaka! Sommartidsomställningen är ju inte kul för någon alltså, men nu har det hänt, nu har det vänt på riktigt.

Annons

Jag frågade hur mycket han hade tänkt shippa in på hyran, men han ba ”Jag smurfar ingen smurfa för att få smurfa här. Vill du smurfa lite sarsaparill?”

Eftersom jag är jordens mest principfasta människa, så är det en vansklig grej det här med att ta fram vårjackan. Obs, detta med att jag skulle vara principfast är en större lögn än typ frukt är naturligt godis. Jag släpper en princip i samma ögonblick som någon säger är det inte mer logiskt att göra såhär?. Tja, antingen är det mer logiskt eller så är det väl inte så jäkla mycket att bråka om, tänker jag då (sjukt blasé ibland, den där prästmorsan). Just vårjackan, däremot, där viker jag inte en tum. Är den framme, så stannar den framme. Då bygger jag underifrån och ser ut som en stoppad korv i tre veckor. Jag bryr mig inte ett dugg om korvstoppningskroppshållningen, för jag jazzar vårjacka som en queen!

Tre lager tröjor, trench coat och en egen grill.

Resultatet av våryran blev att vi köpte en grill! Jisses vilken lycka. 12 kg plåt blev allas stora glädje. Eftersom det inte går att köpa tysk öl när man åker till Tyskland med konfirmander (det säger ju sig själv liksom), så hade jag istället fyllt väskan med korv. Ni fattar vartåt detta barkar va? Jodå, hela det trygga villakvarteret har fyllts av oset av Öhmans korvfest.

Wurst Fest, Wurst Fest den ganzen Tag

Bollspel, klätterträd, grill, ett måndagsglas med rödvin, vårjacka – nu har det hänt, nu har det vänt. Nu är jag människa igen.

Orimlig lycka hos barnen över att hitta julgranen. Orimlig skam från morsans sida över att de hittade julgranen. Tippen på lördag. Typ. Det som göms i snö etc.

Håll för öronen, för här kommer mitt vårskrik!

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar