Annons
Annons

När pryon kom till byn

Jag fick en PRAO-elev igår. Hela fredagen var han där. När jag kom in på jobbet, hämtade kaffe, tömde mitt fack och krängde av mig jackan (på en och samma gång, jag är världsmästare i att komma till jobbet), så satt han i min fåtölj. Herrejizzez, jag höll på all spilla ut kaffe över hans dyra dator. Ungdomar har så vräkiga leksaker nuförtiden.

Annons

”Hej! Jag är din PRAO-elev! Vad ska vi göra idag?” ”Hålla käften och sitta still. Det är det enda vi ska göra idag.”

Jahaja, det var ju bara att sätta honom i arbete. En PRAO, vad kan en sån? De är väl mest bra på att tugga tuggummi och klottra könsord? Nåja, jag behövde få några papper utskrivna och arkiverade, så jag skickade över ett gäng pdf:er till honom. Du kan väl dra ut dem på papper? Kopieringsrummet är mitt emot mitt rum, därborta. 

Kopiera pdf:erna, sa du?!

Sen försvann han spårlöst. Jag fick gå och ropa på honom. Då kom jag på att han inte hade sagt sitt namn. Jag provade några stycken: PRAO-Pelle, är du här? PRYO-Ola? Inget svar. Vad kan en sån heta? Vad brukar PRAO-elever heta? Jag hittade honom i köket, i alla fall. Med hela handen i kakburken!

Dagens allra sjukaste händelse var när jag kom hem. Jag skulle ställa mig och göra fredagstacos, med fredagströtta barn som skrikande sprang runt, när en röst jag kände igen sa men det kan jag göra! PRAO-eleven hade följt med mig hem! Det kallar jag motivation och intresse för arbetsplatsen. Det ska minsann synas i slutbetyget.

Gode Gud, se till att han inte häller jordnötssmör och rengöringsmedel i tacokryddan!

Det verkar som att han har flyttat in. Han spacklade och målade baksidan på tre bokhyllor som utgör väggen mellan vardags – och sovrum senare på kvällen. Barnen kallar honom pappa. Han kan nog få stanna här hela PRAO-tiden.

Underlag för betyg till PRAO-elevens lärare: PRAO-eleven har visat sig från sin bästa sida. Han är lyhörd och intresserad. PRAO-eleven gör goda tacos och spacklar u.a. Spillde dock guldfärg på golvet som handledaren (undertecknad) fick torka. Betyg: MVG

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar