Annons
Annons

Påskens bästa kaka!

Ja! Prästmorsan bjussar på recept igen. Det kan ju gå på vilket håll som helst när jag annonserar att jag ska dela någon kulinarisk bedrift, men idag blev det väl…tja…ok, i alla fall.

Vi har tagit för vana att fira namnsdagar. Alla namnsdagar. Här firas alltså även de namn som inte är tilltalsnamn. Mest gör vi det nog för att jag kräver det. Det kan måhända låta lite barnsligt, men Elin-dagen 31 juli är en av mina viktigaste dagar. Och vill man bli uppvaktad på Elin-dagen fastän det inte är ens tilltalsnamn, så får man ju snällt köpa finsnus och chokladdelfiner till sin make på Gabriel-dagen som var i lördags, fastän han aldrig någonsin går under namnet Gabriel förutom i passet.

Annons

Idag var det däremot tilltalsnamns-namnsdag. Storebror har sett fram emot detta i veckor. Han när ett ganska märkligt intresse för almanackor, datum och namnsdagar så han har full koll själv.

Kladdkaka var beställd. Jag, min dumröv hörde mig själv fråga Vill du köpa eller baka? Baka! ropade han glatt. Jaha, nähä, joho…baka var det ja. Han själv gillar ju inte att baka, så han försvann långsamt bort från köket när jag började slamra med skålar och vispar. Lillasyster trädde till som assistent istället. Hon sysslade en stund med att i smyg rita på ett köksskåp med en blyertspenna. Efter ett smärre utbrott från min sida, där jag försökt få svaret på vilka material man får rita på (bara papper är det rätta svaret, om någon undrade), kunde vi baka en fantastiskt kladdkaka. Storebror hade beställt choklad med choklad, dvs en kladdkaka med choklad i/på. Polly blev valet av med choklad. Det blev således rätt svårtuggat, men det kan ju aldrig någonsin bli fel med choklad med choklad.

Har du smakat på smeten? Näääj

Har du idétorka eller tidsbrist, men lovat att baka något till någon i påsk? Kör på denna! Vanlig kladdkaka – 100 gram fett som flyter (dvs 100 g smält smör, 1 dl flytande margarin eller 1 dl neutral olja), två ägg, 3 dl socker, 1 dl mjöl, 3 msk kaako och nån nypa vaniljsocker. Drössla på ett halvt paket Polly och kör på 175 grader i typ 18 minuter. Klart! Vill man påska till det, så kan man ju dekorera lite mer fantasifullt än dagens lite halvhjärtade namnsdagskreation. Typ nån kyckling eller så (inte riktig kyckling, det skulle bli hemskt äckligt). Eller nåt chokladägg. Då blir det ju dessutom choklad med choklad med choklad. 

Jisses, varför är jag inte matskribent? Jag tror den branschen skulle må bra av lite mer disträ no fucks given-attityd…

Nu sover barnen och jag har en halv, svårtuggad kladdkaka att smälla i mig innan läggdags. Det är ett hårt jobb, men någon måste göra det!

Är det ett påskris du har i ansiktet eller är du bara glad att se mig?

(20)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar