Annons
Annons

Pippi Långstrumps livsinställning…eller försenad 30-årskris?

”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert”. Den har vi ju hört allihopa, Pippi Långstrump som orädd kastar sig ut i nya utmaningar och därför genast, och rätt dumdristigt, tar sig an både vardag och farligheter.

Annons

Jag har alltid varit duktig på att läsa och skriva. Jag läser snabbt och min hjärna kan fort uppfatta både öppna och dolda budskap i en text. Jag skriver bra, har rik fantasi och har jobbat upp ett bra sätt att uttrycka mig – ibland roligt och ibland allvarligt. Några år efter universitetet hade jag svårt att skriva ledigt och avslappnat eftersom jag var så inkörd på att skriva formellt och korrekt. Efter några år på golvet så släppte det och jag slutade analysera varenda komma. Nu har jag blivit bekväm med det. På tok för bekväm. Jag måste lära mig nya saker!

Två saker jag är dålig på:

  • Räkna
  • Rita

Men vet ni vad? Jag har faktiskt aldrig provat. Jag stirrar mig blind på mina betyg från…tja högstadiet. Gissa vad? Jag slutade högstadiet 1998. Tänk om det är så att jag kan alla dessa saker. Inte perfekt såklart eller ens i närheten, för jag har ju inte övat det på något sätt. Den svindlande tanken är att jag ju mycket väl skulle kunna både räkna och rita, om jag bara rent förutsättningslöst utsatte mig för att göra det. Jag vet inte om jag kanske spottar alla otroliga serietecknarförfattare/konstnärer rakt i ansiktet genom att testa, men jag måste ge mig själv chansen. Jag bara känner att jag måste börja rita roliga saker. Jag vet inte ens hur en skugga faller, men jag tänker kasta mig ut i detta och det drabbar ju ingen.

Jag tänker testa det lite då och då i bloggen. Illustrera på ett annat sätt än med foto. Vi får se. Är ni beredda? Here goes nothing. Låt mig presentera mitt första självporträtt.

Med utrymme för förbättring och mottaglig för kritik!

Med utrymme för förbättring och mottaglig för kritik!

(33)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar