Annons
Annons

Please, Please Mister Postman

Det klagas ofta på posten. Brev som inte kommer fram, paket som är förstörda, garanterade utdelningstider som inte hålls och så vidare i all oändlighet.

Tydligen är detta inget exklusivt svenskt.

Igår kom posten som vanligt vid lunchtid och i lådan låg ett vykort. Kul! Vykort är verkligen inte vanliga i vår brevlåda. Från London, åh vad kul! Big Ben by night, festligt och stämningsfullt. Undrar vem som har åkt till London och tänkt på oss. 

Annons

Jag kände igen handstilen rätt snabbt. Det var Storebrors fina bokstäver och en tydligt textad hälsning till en hemmavarande lillasyster. Från maj månad.

Någon posttjänstehen har alltså strukit över London med en svart penna. Mysterium…

Vad har då hänt? Jo, vykortet har varit på lite villovägar. I Filippinerna. Avståndet mellan London och Malmö är ca 805 mil. Avståndet mellan London och Clark Freeport i Filippinerna (som alltså är en gammal amerikansk militärbas) är ca 1800 mil. Vykortet har således tagit en liten omväg. Det har ju liksom åkt tillbaka från Filippinerna också.

Hit åkte det! Jag älskar internet. Förr i tiden kunde man inte titta på bilder på postkontoret i staden dit ens vykort åkte fel, hur gärna man än ville. 

 

Reaktionerna från barnen: Har vi fått kort? Från vem då? Från mig? Jaha. Varsågod då, lillasyster. Åh fint, tack. Hallå barnen, tycker ni inte det är konstigt att det tagit fem månader för kortet att komma fram? Nej. Posten har väl glömt. 

Ja, typ så. Posten har väl glömt. 

 

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar