Annons
Annons

Praktikanterna och handledaren

Ibland har vi praktikanter i kyrkan. Precis som på många andra arbetsplatser, så kommer det studenter i olika stadier av utbildning och tittar, övar och är sådär ambitiösa som bara en ännu icke härdad kyrkoarbetare kan vara.

Annons

Idag hade jag två. Jag blir lite fundersam kring hur Lunds stift tänker ändå…för det verkar väldigt unga. Börjar rekryteringen till prästämbetet redan på förskolorna nuförtiden? När jag läste så var minimikravet att man skulle vara konfirmerad, ha jobbat med något utanför kyrkan samt ha följt minst en konfirmandgrupp som ledare. Dessutom krävdes det ju mer utbildning än att kunna färgerna och rita en huvudfoting…men det är klart, de talar ju om att det råder prästbrist i vissa landsändar…

Som handledare har jag jobbar hårt med att praktiktiden ska vara givande.

Vi har testat öppna förskolans leksaker. De höll god kvalitet. 

Vi har träffat en kyrkomusiker och studerat hennes arbete. Vi har också lagt oss i hur 2000-talets kyrkomusik är skriven och gjort några nödvändiga förändringar. 

Handledaren lovar att sudda. Lovar!

Vidare har vi provat pepparkakor. Samtliga märken som återfunnits på olika ställen på pastorsexpeditionen är godkända.

Under dagen har handledaren också hunnit med att jobba en hel del faktiskt, tack vare att praktikanterna varit exemplariska. Lite lön utgår naturligtvis också för det hårda slitet. Tror ni att två biltema-korvar och en glass per praktikant är rimlig ersättning?

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar